Η Microsoft θέλει το iTunes στο Windows Store, η Apple αδιαφορεί

Την επιθυμία της για το iTunes app στο Windows Store των Windows 8 εξέφρασε η Microsoft τις προηγούμενες ημέρες αλλά η Apple από τη μεριά της δεν έχει τέτοια σχέδια, τουλάχιστον για την ώρα.

«Μην περιμένετε το iTunes app για τα Windows 8 σύντομα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Tami Reller (CFO της Microsoft για τα Windows) σε πρόσφατη συνέντευξη της καθώς η Apple δεν έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον να κυκλοφορήσει τη δημοφιλής εφαρμογή στο Windows Store, αν και η Microsoft από τη μεριά της θα το ήθελε.

Η Microsoft θέλει το iTunes στο Windows Store, η Apple αδιαφορεί

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple Software Update στον υπολογιστή σας

Το iTunes είναι διαθέσιμο ως desktop εφαρμογή για τα Windows και το OS X και χρησιμοποιείται τόσο ως media player για αναπαραγωγή και αγοράς μουσικής όσο και ως βοηθητικό εργαλείο για τους κατόχους Apple προϊόντων όπως το iPhone, iPad, iPod, κλπ. Μία αντίστοιχη εφαρμογή iTunes σχεδιασμένη για οθόνες αφής που θα μπορούσε να τρέχει και σε Windows RT tablets ενδεχομένως να χαροποιούσε αρκετούς, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι η desktop εφαρμογή χρησιμοποιείται περισσότερο από χρήστες των Windows.

Παλαιότερα, ο Steve Wozniak είχε εκφράσει την επιθυμία να επεκταθεί η διαθεσιμότητα του iTunes και σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως τα Windows Phones, εκτός των Windows και OS X που υπάρχουν σήμερα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη και όπως φαίνεται η Apple δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να κυκλοφορήσει το iTunes app στο Windows Store των Windows 8.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*