Χρησιμοποιώντας το Apple Software Update στα Windows 7

Αν έχετε εγκαταστήσει κάποια από τις εφαρμογές της Apple για τα Windows στον υπολογιστή σας, όπως iTunes, Quicktime, Safari, iCloud, κλπ., ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει την εφαρμογή Apple software Update που εγκαθίσταται αυτόματα. Το Apple Software Update προσφέρει ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο διαχείρισης των ενημερώσεων και των εφαρμογών της Apple από ένα κεντρικό παράθυρο εξασφαλίζοντας πάντα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Η χρήση της εφαρμογής είναι αρκετά απλή, ωστόσο θα δούμε πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και να αλλάξετε τις βασικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις.

Το Apple Software Update θα το βρείτε στη λίστα προγραμμάτων του μενού Έναρξη (Start) ή διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση, πληκτρολογώντας ως λέξη κλειδί πχ. “apple”.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο της εφαρμογής θα γίνει έλεγχος αυτόματα για νέες ενημερώσεις των εγκατεστημένων εφαρμογών στον υπολογιστή σας.

Το παράθυρο αποτελείται από 3 βασικές κατηγορίες. Στην πρώτη, Updates, εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες ενημερώσεις των ήδη εγκατεστημένων εφαρμογών του υπολογιστή σας, στη δεύτερη, New Software, εμφανίζονται προτεινόμενες εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε, και στην τρίτη, μπορείτε να δείτε μία σύντομη περιγραφή του εκάστοτε επιλεγμένου αντικειμένου των δύο προηγούμενων κατηγοριών.

Χρησιμοποιώντας το μενού

Στο μενού File μπορείτε να ελέγξετε χειρωνακτικά για νέες ενημερώσεις επιλέγοντας Check for Updates.. ή να τερματίσετε την εφαρμογή πατώντας στην επιλογή Quit.

Πατώντας στην επιλογή Preferences του μενού Edit θα ανοίξει το παράθυρο των ρυθμίσεων του Apple Software Update, το οποίο αποτελείται από 2 βασικές καρτέλες επιλογών.

Στην πρώτη καρτέλα, Schedule, μπορείτε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα ελέγχου νέων ενημερώσεων ανάμεσα στις επιλογές Καθημερινά (Daily), Εβδομαδιαία (Weekly), Μηνιαία (Monthly) ή Ποτέ (Never), σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε τον επαναλαμβανόμενο αυτόματο έλεγχο.

Στην καρτέλα Installed Updates, θα δείτε όλες τις εφαρμογές και τις ενημερώσεις που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας μέσω του Apple Software Update με βάση τη χρονολογική σειρά, εμφανίζοντας παράλληλα την εκάστοτε έκδοση της ενημέρωσης.

Στο μενού Tools, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης των ενημερώσεων επιλέγοντας Download Only, χωρίς να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση αυτόματα. Το αρχείο αυτό που θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας θα το βρείτε στην τοποθεσία

C:\Users\Όνομα Χρήστη\AppData\Local\Apple\Apple Software Update[/do]

Εναλλακτικά, μπορείτε να πλοηγηθείτε αμέσως στην παραπάνω τοποθεσία επιλέγοντας Open Downloaded Updates Folder του ίδιου μενού.

Επίσης, μπορείτε να αποκρύψετε συγκεκριμένες ενημερώσεις ή προτάσεις για νέες εφαρμογές της Apple τικάροντας, αρχικά, την εκάστοτε επιλογή και επιλέγοντας Ignore Selected Updates από το μενού Tools.

Για παράδειγμα, στο δικό μου υπολογιστή δε πρόκειται να χρησιμοποιήσω τον Πίνακα Ελέγχου iCloud που μου προτείνει για εγκατάσταση, οπότε επέλεξα να αποκρύψω τις ειδοποιήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Φυσικά, μπορείτε να επαναφέρετε και πάλι όλες τις “κρυμμένες” ενημερώσεις επιλέγοντας Restore Ignored Updates από το ίδιο μενού.

Τέλος, επιλέγοντας About Apple Software Update από το μενού Help μπορείτε να δείτε την έκδοση της εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Εγκατάσταση ενημερώσεων και εφαρμογών

Αρχικά επιλέξτε μία η περισσότερες ενημερώσεις από τη λίστα και πατήστε στο κουμπί Install # item, για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Αμέσως θα γίνει η λήψη των απαραίτητων αρχείων και έπειτα η εγκατάστασή τους αυτόματα.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνει εκ νέου έλεγχος για νέες ενημερώσεις και, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, οι εφαρμογές σας θα είναι “up-to-date”.

Αρκετά εύκολο, έτσι;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*