Εκτυπώστε μόνο την επιλεγμένη περιοχή μιας ιστοσελίδας

Αν και ζούμε, ή έστω προσπαθούμε να ζούμε, σε μια ψηφιακή εποχή αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν να εκτυπώσουν ένα άρθρο ή οποιαδήποτε πληροφορία ανακαλύψουν σε διάφορες ιστοσελίδες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το διαβάσουν μακριά από τον υπολογιστή, να το δώσουν σε ένα φίλο, κλπ. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές θα δείτε ότι εμφανίζονται στο εκτυπωμένο χαρτί διαφημίσεις, μενού, και γενικότερα περιοχές της ιστοσελίδας που είναι ενοχλητικές, ξοδεύουν το μελάνι σας και δεν είναι απαραίτητο να αποτυπωθούν στο χαρτί.

Ένας, όχι και τόσο πρακτικός, τρόπος να εκτυπώσετε μόνο το κείμενο ενός άρθρου είναι να το επιλέξετε, να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε εκ νέου σε ένα έγγραφο κειμένου όπως notepad, Word, κλπ.

Αν θέλετε να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία και να εκτυπώσετε στο χαρτί μόνο το κείμενο, τις φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε χωρίς περιττές ενέργειες και άσκοπη σπατάλη χαρτιού, υπάρχει ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος που ίσως να μη γνωρίζατε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να δείτε πώς μπορείτε να εκτυπώσετε μόνο την περιοχή της ιστοσελίδας που θα επιλέξετε.

Αρχικά, επιλέξτε την περιοχή της ιστοσελίδας που θέλετε να εκτυπώσετε, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο ή/και εικόνες.

Κάντε κλικ στη επιλογή Εκτύπωση (Print) από το μενού επιλογών του browser που χρησιμοποιείτε ή πατήστε το συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl + P για να ανοίξει αμέσως το παράθυρο επιλογών της εκτύπωσης. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε, ενδεικτικά, τη συγκεκριμένη επιλογή στον Firefox.

Για να εκτυπώσετε μόνο την περιοχή που έχετε επιλέξει προηγουμένως κάντε κλικ στην Επιλογή (Selection) της κατηγορίας Περιοχή σελίδων (Print range) και πατήστε ΟΚ για να αρχίσει η εκτύπωση.

Αυτό ήταν!

Εύκολη, γρήγορη και απλή εκτύπωση της επιλεγμένης περιοχής χωρίς περιττές ενέργειες και σπατάλη χαρτιού.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

    • Πολύ ωραίο και εύκολο, αν και έχω σταματήσει να εκτυπώνω γενικώς. Υπάρχουν και browser extensions με παρόμοιες λειτουργίες αλλά νομίζω ο παραπάνω τρόπος είναι ο γρηγορότερος για on-the-fly εκτυπώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*