Γρήγορες ρυθμίσεις πριν από μία παρουσίαση με τα Windows 7

Μία από τις επιλογές, που είδαμε σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με το Κέντρο Φορητότητας (Mobility Center) στα Windows 7, είναι οι Ρυθμίσεις παρουσίασης (Presentation settings), μία λειτουργία που είναι διαθέσιμη μόνο για τις εκδόσεις Professional, Ultimate και Enterprise.

Ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης, απενεργοποιούνται αυτόματα όλες οι ειδοποιήσεις του συστήματος, η προφύλαξη οθόνης, και γενικότερα οτιδήποτε θα μπορούσε να “χαλάσει” την παρουσίαση σας. Επίσης, ο φορητός σας υπολογιστής παραμένει ενεργοποιημένος καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα η μετάβαση του σε αναστολή λειτουργίας.

Για να θέσετε σε λειτουργία παρουσίασης το φορητό σας υπολογιστή απλά πατήστε στο κουμπί Ενεργοποίηση (Enable) του Κέντρου φορητότητας (Mobility Center) των Windows 7.

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις που θα ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κάντε κλικ στο εικονίδιο για να ανοίξει το παρακάτω παράθυρο.

Όπως θα δείτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη προφύλαξη οθόνης, αν είναι ενεργοποιημένη, να ρυθμίσετε την ένταση του ηχείου καθώς επίσης να αλλάξετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας, είτε επιλέγοντας ένα από τα προτεινόμενα είτε ένα δικό σας. Αφού αλλάξετε τις ρυθμίσεις, πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Όταν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε λειτουργία παρουσίασης θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων από το οποίο μπορείτε να διακόψετε τη παρουσίαση ή να αλλάξετε εκ νέου τις εκάστοτε ρυθμίσεις.

Όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε άγχος κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης, ωστόσο, μπορείτε να αποβάλλετε ένα μέρος του ρυθμίζοντας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τις επιλογές παρουσίασης μέσω του Κέντρου φορητότητας των Windows για μία ακόμη καλύτερη εμπειρία παρουσίασης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*