Το Windows Phone Store ξεπέρασε τις 145.000 εφαρμογές

Ακόμη ένα milestone για τη Microsoft και τα Windows Phone smartphones αφού τις προηγούμενες ημέρες το Windows Phone Store κατάφερε να ξεπεράσει τις 145.000 εφαρμογές και παιχνίδια.

Αν και ο αριθμός των εφαρμογών είναι αρκετά μικρότερος σε σχέση με το App Store της Apple και το Play Store της Google που ξεπερνούν τις 700.000 εφαρμογές η κάθε μία, τα νούμερα είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Ποιότητα και όχι ποσότητα είναι αυτό που μετρά περισσότερο για κάθε κατάστημα εφαρμογών ανεξαρτήτου πλατφόρμας.

Το Windows Phone Store ξεπέρασε τις 145.000 εφαρμογές

Τους προηγούμενους μήνες η Microsoft κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες να προσελκύσει τους developers στο οικοσύστημα των Windows Phones, ιδιαίτερα μετά από την μεγάλη αλλαγή που ήρθε με τα Windows Phone 8 τον περασμένο Οκτώβριο.

Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης νέων εφαρμογών δεν έχει αυξηθεί ιδιαίτερα σε σχέση με το παρελθόν, η Microsoft κατάφερε να φέρει αρκετά μεγάλα ονόματα στο Windows Phone Store είτε βοηθώντας είτε αναπτύσσοντας από κοινού τις εφαρμογές και τα παιχνίδια.

Δοκίμασε: Το Facebook beta app για Windows Phone 8

Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν των Windows Phone 7 και 7.5, το Windows Phone Store είχε σημαντικές ελλείψεις στο θέμα των εφαρμογών που στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες μπορούσαν να θεωρηθούν ως δεδομένες. Η κατάσταση άλλαξε σημαντικά με τα Windows Phone 8 και πλέον ένα μεγάλο ποσοστό των διασημότερων εφαρμογών είναι διαθέσιμες για τους κατόχους Windows Phones.

Μάλιστα, στην προσπάθεια να προσελκύσει κατόχους Android smartphones να γνωρίσουν τα Windows Phones, η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Switch to Windows Phone app στο Google Play Store. Η υλοποίηση ενδεχομένως να μην είναι η καλύτερη, ωστόσο δείχνει ότι η εταιρεία έχει ποντάρει πολλά και εμπιστεύεται την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει.

Μπορεί το Instagram, το Gmail και το Dropbox να λείπουν ακόμη από το σύνολο των 145.000 εφαρμογών του Windows Phone Store, ωστόσο η διαφορά σε σχέση με τα stores της Apple με το iPhone 5 και Google ελαττώνεται συνεχώς.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*