Δε θα διατεθεί το .iso αρχείο εγκατάστασης των Windows 8.1

Τα νέα δεν είναι ευχάριστα, αν περιμένετε να κατεβάσετε το αρχείο .iso των Windows 8.1 για να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση του λειτουργικού της Microsoft.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου στην κοινότητα της Microsoft, δε θα διατεθεί το .iso αρχείο εγκατάστασης των Windows 8.1 στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, οι «τυχεροί» που θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το αρχείο .iso θα είναι μόνο οι συνδρομητές σε Technet, MSDN, οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα DreamSpark καθώς και οι πελάτες του προγράμματος Volume Licensing που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Έτσι, η προτεινόμενη μέθοδος αναβάθμισης από τα Windows 8 στα νέα Windows 8.1 είναι μέσω του Windows Store όπως έχουμε περιγράψει λεπτομερώς στον αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι τα Windows 8.1 είναι στην ουσία αναβάθμιση/ενημέρωση στο ήδη υπάρχον λειτουργικό, τα Windows 8, και δεν αποτελεί μία νέα ολοκληρωμένη έκδοση των Windows. Βέβαια, στο internet ενδεχομένως να συναντήσετε οδηγούς σχετικά με τον τρόπο απόκτησης του αρχείου .iso με πλάγιο τρόπο, ωστόσο κάτι τέτοιο δε προτείνεται σε καμία περίπτωση και ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση.

Φυσικά, οι χρήστες που θα αγοράσουν ηλεκτρονικά μία νέα έκδοση των Windows 8.1 θα μπορούν να προμηθευτούν το αρχείο .iso αφού πρώτα προβούν στην αγορά της αντίστοιχης έκδοσης, οπότε καλό θα ήταν να φυλάξετε το αρχείο που θα κατεβάσετε για τυχόν μελλοντική χρήση.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*