Πώς να δημιουργήσετε bootable USB/DVD από ένα αρχείο .iso για την εγκατάσταση των Windows

Όσοι είχατε δοκιμάσει να δημιουργήσετε ένα bootable USB flash drive παλιότερα, σίγουρα θα θυμάστε ότι η διαδικασία ήταν πολύπλοκη αφού απαιτούσε μια σειρά εντολών. Με τα Windows 7 η κατάσταση άλλαξε προς το καλύτερο, λόγω του ότι η Microsoft δίνει τη δυνατότητα μέσω του Microsoft Store να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης σε μορφή .iso, αφού πρώτα το έχετε αγοράσει βέβαια. Για να γλυτώσουμε από τον περιττό κόπο, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο με το όνομα Windows 7 USB/DVD Download Tool, ώστε να δημιουργήσουμε ένα bootable USB flash drive ή DVD για την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Όπως σωστά θα καταλάβατε, το ίδιο εργαλείο λειτουργεί άψογα για το αρχείο .iso των Windows 8 (Developer Preview) που έχετε κατεβάσει στον υπολογιστή σας.

Ας δούμε, λοιπόν, πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το USB device, ωστόσο η ίδια διαδικασία εμπίπτει και για το DVD.

Σημείωση:
Κατά τη διάρκεια αντιγραφής των αρχείων εγκατάστασης στο δίσκο θα διαγραφούν όλα τα προσωπικά σας αρχεία που βρίσκονται μέσα. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία σας μεταφέροντας τα στον υπολογιστή σας ή σε οποιοδήποτε άλλο ασφαλές μέρος.

Αρχικά, κατεβάστε και εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας το Windows 7 USB/DVD Download Tool. Θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα, συγκεκριμένα στην ενότητα Installation.

Εισάγετε το USB ή το DVD στον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε το εργαλείο, πατήστε Browse και επιλέξτε το αρχείο εγκατάστασης .iso που έχετε ήδη κατεβάσει. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Επιλέξτε ανάμεσα σε USB device ή DVD κάνοντας κλικ στο ανάλογο κουμπί.

Επιλέξτε από το drop-down μενού τη συσκευή που έχετε συνδέσει στη θύρα USB του υπολογισή σας και πατήστε το κουμπι Begin copying. (Αν δεν το αναγνωρίζει αμέσως πατήστε το κουμπί Refresh ή δοκιμάστε μια άλλη θύρα USB).

Αν υπάρχουν ήδη αρχεία στον δίσκο USB θα ζητήσει την έγκριση σας για πλήρη διαγραφή.

Η αντιγραφή των αρχείων στο USB flash drive βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό ήταν!

Το USB ή το DVD που μόλις δημιουργήσατε είναι έτοιμο για χρήση. Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε μέσα από το BIOS, ως πρώτη συσκευή εκκίνησης (first boot device) το USB flash drive ή το DVD drive σας για να ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows, αφού επανεκκινήσετε πρώτα τον υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

7 Comments

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ WINDOWS8 ISO Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 64 ΚΑΙ 86 ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ WIN TO NOPOIO EKANA APOSYMPIESH KAI EBGALE ENAN YPOFAKELO ME TO IDIO ONOMA.ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ Η ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ.ΔΗΛ. 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 64 86 ΕΝΑΝ Φ. WIN ΚΑΙ ςΝΑΝ ΥΠΟΦΑΚΕΛΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  2. πρεπει ομως να κανω εγγραφη και τα kms activassion που υπαρχουν στο φακελο η μονο το συστημα?

    • Η ενεργοποίηση με KMS γίνεται μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού οπότε ενδεχομένως να χρειαστεί να το περάσεις μετά από την εγκατάσταση. Προφανώς αναφέρεσαι σε πειρατική έκδοση των Windows 8.1 και δε μπορώ να σε βοηθήσω περαιτέρω σε αυτό θέμα.

  3. Δυνατό άρθρο απλό και κατανοητό στην εξηγησή του συγχαρητήρια στον απλόαντερ επιτέλους έβγαλα άκρη και έκανα φορμάτ όλη μέρα έβριζα σπάσανε τα νέυρα μου γιατί τα windows δεν κάνανε boot έγραψα 4 dvd με windows και τελικά αυτό εδω το άρθρο με βοήθησε χωρίς καθυστερήσεις.

  4. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟΝ ISO ΦΑΚΕΛΟ ΛΕΕΙ THE SELECTED FILE IS NOT VALID ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΔΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*