Τι να κάνετε αν σας ζητηθεί ο κωδικός ενεργοποίησης των Windows 8 Developer Preview

Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει την έκδοση Developer Preview των Windows 8 για να τη δοκιμάσετε θα παρατηρήσατε ότι δε χρειάστηκε κάποιος κωδικός (Product Key) ή οποιαδήποτε ενέργεια ενεργοποίησης του λειτουργικού.

Ωστόσο, αν η εγκατάσταση απέτυχε την πρώτη φορά και προσπαθήσατε ξανά να εγκαταστήσετε τα Windows 8 ή αν χρησιμοποιήσατε το νέο χαρακτηριστικό Refresh/Reset PC, το οποίο θα αναλύσουμε σε επόμενο οδηγό, είναι πολύ πιθανό να σας ζητήθηκε να πληκτρολογήσετε ένα product key για να συνεχίσετε.

Η απορία στο πρόσωπό σας είναι δικαιολογημένη, αφού η Microsoft δεν έδωσε επίσημα κάποιο product key για την εγκατάσταση των Windows 8.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει ένας υπάλληλος της εταιρίας στην απάντηση του στα Forums του MSDN, αν ποτέ σας ζητηθεί κωδικός (product key) κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης χρησιμοποιήστε τους εξής:

Για τα Windows 8 Developer Preview χρησιμοποιήστε τον κωδικό:

6RH4V-HNTWC-JQKG8-RFR3R-36498[/do]

Αν δοκιμάζετε την έκδοση Server  των Windows Developer Preview χρησιμοποιήστε τον κωδικό:

4Y8N3-H7MMW-C76VJ-YD3XV-MBDKV[/do]

Οι παραπάνω κωδικοί (product keys) λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για την έκδοση Developer Preview του λειτουργικού.

Τζάμπα χαρήκατε αν νομίσατε, προς στιγμήν, ότι θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσατε τους ίδιους κωδικούς για τις επόμενες εκδόσεις Beta και RC  των Windows 8 και πόσο μάλλον για την τελική έκδοση.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*