Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις τερματισμού λειτουργίας, επανεκκίνησης και αποσύνδεσης στα Windows 8

Μία από τις πολλές αλλαγές που θα συναντήσετε στα Windows 8 είναι η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας, επανεκκίνησης και αποσύνδεσης του υπολογιστή σας, που μέχρι τώρα πραγματοποιούσατε μέσω του μενού Έναρξη (Start) στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Αν και δε θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερη δυσκολία, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που δυσανασχέτησαν στη συγκεκριμένη αλλαγή και επιθυμούν μια πιο γρήγορη λύση σε αυτές τις ενέργειες.

Δείτε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις για τον τερματισμό λειτουργίας, την επανεκκίνηση καθώς και την αποσύνδεση του υπολογιστή σας έτσι ώστε να γλυτώσετε περιττά κλικ του ποντικιού.

Πατήστε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο της Επιφάνειας Εργασίας (Desktop), σύρετε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή New και επιλέξτε Shortcut.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε μία από τις παρακάτω εντολές για κάθε συντόμευση που θέλετε να δημιουργήσετε και πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Τερματισμός λειτουργίας (Shutdown)
C:Windows\System32\shutdown.exe /s /t 0[/do]

Επανεκκίνηση (Restart)
C:Windows\System32\shutdown.exe /r /t 0[/do]

Αποσύνδεση (Log off)
C:Windows\System32\shutdown.exe /l[/do]

Έπειτα, πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη συντόμευση και πατήστε Finish για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε το εικονίδιο της συντόμευσης πολύ εύκολα ώστε να ταιριάζει ακόμα περισσότερο στην ενέργεια που έχετε επιλέξει να πραγματοποιεί.

Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Properties. Στο παράθυρο ιδιοτήτων μεταφερθείτε στην καρτέλα Shortcut και πατήστε στο κουμπί Change Icon.

Επιλέξτε ένα από τα διαθέσιμα εικονίδια και πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας. Διαφορετικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα διαφορετικό εικονίδιο από τον υπολογιστή σας πατώντας στο κουμπί Browse.

Αυτό ήταν!

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε τις συντομεύσεις που έχετε δημιουργήσει στη νέα οθόνη της έναρξης των Windows 8 πατώντας δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέγοντας Pin to Start.

Έτσι, μπορείτε να τερματίζετε, να επανεκκινείτε ή να αποσυνδεθείτε από τον υπολογιστή σας ακόμα πιο γρήγορα με ένα μόνο κλικ.

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος οδηγός δημοσιεύτηκε για τη δοκιμαστική έκδοση Consumer Preview των Windows 8. Ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στην τελική έκδοση του λειτουργικού.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*