Προσθήκη ελληνικής γλώσσας γραφής στα Windows 8

Μία από τις αρχικές ρυθμίσεις που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε αφού εγκαταστήσετε τα Windows 8 στον υπολογιστή σας είναι η προσθήκη της ελληνικής γλώσσας γραφής ώστε να μπορείτε να πληκτρολογείτε στα ελληνικά, εκτός της αγγλικής που είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιθυμείτε ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις.

Ενημέρωση: Δείτε πώς να προσθέσετε την ελληνική γλώσσα γραφής για το πληκτρολόγιο σας στα Windows 8 και 8.1 στο νέο ενημερωμένο οδηγό βήμα προς βήμα.

Αρχικά, μεταφέρετε το δείκτη του ποντικιού στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε Control Panel από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μεταβείτε στην κατηγορία Clock, Language, and Region και έπειτα πατήστε στην επιλογή Change input methods.

Εδώ, θα δείτε μία λίστα με όλες τις γλώσσες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για να προσθέσετε την Ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα γραφής πατήστε στην επιλογή Add a language.

Βρείτε και επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί Add.

Αυτό ήταν!

Όπως θα δείτε, η νέα γλώσσα γραφής που επιλέξατε προστέθηκε στη λίστα. Αν θέλετε να την καταργήσετε, πατήστε στην επιλογή Remove, αφού πρώτα την επιλέξετε.

Μπορείτε να εναλλάσετε τις διαφορετικές γλώσσες γραφής χρησιμοποιώντας το συνδυασμό των πλήκτρων Alt + Shift ή διαφορετικά, του πλήκτρου των Windows και του Spacebar.

Επίσης, η εκάστοτε ενεργοποιημένη γλώσσα γραφής εμφανίζεται στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών, την οποία μπορείτε να την αλλάξετε κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο πεδίο.

Τέλος, η ίδια επιλογή είναι διαθέσιμη στην επιλογή Settings του μενού Charms που εμφανίζεται στο δεξί μέρος της οθόνης.

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος οδηγός δημοσιεύτηκε για τη δοκιμαστική έκδοση Consumer Preview των Windows 8. Ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στην τελική έκδοση του λειτουργικού.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*