Διαθεσιμότητα Top 100 apps σε iOS, Android, Windows Phone 8 και Windows 8

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Infragistics, η εταιρεία συγκρέντρωσε το Top 100 των εφαρμογών του App Store της Apple και σύγκρινε τη διαθεσιμότητα τους έναντι των αντίστοιχων stores για το Android, τα Windows Phones και τα Windows 8.

Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 96% των δημοφιλέστερων εφαρμογών που υπάρχουν στο App Store του iOS είναι διαθέσιμα παράλληλα και για το Android, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό και σημαντικό που έχει αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Να σημειώσουμε ότι στην έρευνα δεν περιλαμβάνονται τα παιχνίδια αλλά μόνο οι εφαρμογές.

Διαθεσιμότητα Top 100 apps σε iOS, Android, Windows Phone 8 και Windows 8

Από την άλλη μεριά, οι κάτοχοι των Windows Phones έχουν στη διάθεση τους το 64% του Top 100 εφαρμογών ενώ για τα Windows 8 το ποσοστό είναι χαμηλότερο και φτάνει το 54%. Τα ποσοστά είναι ακόμη χαμηλά για τα Windows Phones έναντι των αντίστοιχων στο Android και το iOS, ωστόσο αρκετές ανεπίσημες εφαρμογές, που δε λήφθηκαν υπόψη στην έρευνα, δίνουν μια εναλλακτική προσωρινή λύση για τους κατόχους Windows Phones.

Εφαρμογές όπως το Instagram, το Flipboard, το Pinterest, το Vine, κλπ., που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες παγκοσμίως λείπουν από το Windows Phone Store, ωστόσο η Microsoft υποστηρίζει ότι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του 2013. Αρκετές νέες εφαρμογές αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους σύντομα τόσο για τα Windows Phone 8 όσο και για τα Windows 8, 8.1 και RT.

Δείτε τη λίστα με τη διαθεσιμότητα των 100 δημοφιλέστερων εφαρμογών σε iOS, Android, Windows Phone 8 και Windows 8.

Διαθεσιμότητα Top 100 apps σε iOS, Android, Windows Phone 8 και Windows 8

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*