Τα Windows Phones Νο3 στα smartphones, Android και iPhone κυριαρχούν

Τα Windows Phone καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στις πλατφόρμες των smartphones ξεπερνώντας για πρώτη φορά το μερίδιο αγοράς των Blackberry. Ο δρόμος είναι μακρύς καθώς Android και iOS κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με την αναφορά της IDC, η Microsoft με τα Windows Phones κατάφερε να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς των smartphones σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και πλέον καταλαμβάνει το 3,2 % των φορητών συσκευών παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο (Q1) του 2013. Τα BlackBerry κινητά με ποσοστό 2,9 % πέφτουν στην τέταρτη θέση από το 3,2 % που κατείχε το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα Windows Phones Νο3 στα smartphones, Android και iPhone κυριαρχούν

Από την άλλη μεριά, η κατάσταση στις δύο πρώτες θέσεις δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Android και iOS έχουν την απόλυτη κυριαρχία στον κόσμο των smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2013 καλύπτοντας συνολικά το 92,3 % της αγοράς.

Συγκεκριμένα, τα Android smartphones καταλαμβάνουν το 75 % της παγκόσμιας αγοράς για το Q1 με όλο και περισσότερα activations καθημερινά για την πλατφόρμα της Google. Το market share της Apple με το iOS καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,3 % που είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σύγκριση με τον τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Τα Windows Phones Νο3 στα smartphones, Android και iPhone κυριαρχούν

Τα νέα είναι ευχάριστα για τη Microsoft και την προσπάθεια να μπει στον κόσμο των smartphones με τα Windows Phone 8, ωστόσο βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό του Android και του iOS. Όπως αναφέρει και ο αναλυτής της IDC στην αναφορά, η Nokia παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανοδική πορεία των Windows Phones αφού η σειρά Lumia κυριαρχεί στην πλατφόρμα της Microsoft.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*