Αφαίρεση γλώσσας στα Windows 10

Αν έχετε προσθέσει μία νέα γλώσσα στα Windows 10, για παράδειγμα τα Γερμανικά, και έπειτα αποφασίσατε ότι δε σας χρειάζεται πλέον, γιατί να την κρατάτε στον υπολογιστή σας; Αφού μπορείτε ανά πάσα στιγμή να την προσθέσετε ξανά.

Όταν αφαιρείτε μία γλώσσα από τα Windows 10 τότε αυτόματα αφαιρείται και η δυνατότητα πληκτρολόγησης στη γλώσσα αυτή. Προφανώς, έτσι; Ωστόσο, αν η γλώσσα που θέλετε να αφαιρέσετε είναι παράλληλα και η γλώσσα εμφάνισης, τότε δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα άμεσα. Θα χρειαστεί πρώτα να την αλλάξετε σε μία άλλη γλώσσα και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε.

Στο σημερινό άρθρο θα δείτε πώς να αφαιρέσετε / καταργήσετε / απεγκαταστήσετε μία γλώσσα στα Windows 10. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Αφαίρεση γλώσσας από τις ρυθμίσεις των Windows 10

Αρχικά, ανοίξτε τις ρυθμίσεις υπολογιστή και μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα και Γλώσσα (Time and Language).

Αφαίρεση γλώσσας στα Windows 10

Έπειτα, μεταβείτε στην ενότητα Περιοχή και γλώσσα (Region and language). Εδώ, θα δείτε τη λίστα όλων των εγκατεστημένων γλωσσών του υπολογιστή σας. Πατήστε στη γλώσσα που θέλετε να αφαιρέσετε και έπειτα στο κουμπί Κατάργηση (Remove).

Αφαίρεση γλώσσας στα Windows 10

Αυτό ήταν!

Αφαίρεση γλώσσας από τον κλασικό πίνακα ελέγχου των Windows 10

Ανοίξτε τον κλασικό πίνακα ελέγχου στα Windows 10 και μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα, Γλώσσα και Περιοχή (Clock, Language, and Region) ενώ στη συνέχεια πατήστε στην ενότητα Γλώσσα (Language).

Αφαίρεση γλώσσας στα Windows 10

Εδώ, θα δείτε τη λίστα των εγκατεστημένων γλωσσών του υπολογιστή σας. Πατήστε πάνω στη γλώσσα που θέλετε να αφαιρέσετε και έπειτα στην επιλογή Κατάργηση (Remove), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αφαίρεση γλώσσας στα Windows 10

Αυτό ήταν! Η γλώσσα μόλις αφαιρέθηκε από τα Windows 10.

Προσοχή όμως, μην αφαιρέσετε την αγγλική γλώσσα στον υπολογιστή σας και μετά δε μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Ευτυχώς όμως, σας έχω τη λύση και για αυτή την περίπτωση.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*