Ενεργοποίηση της Cortana για Ελλάδα στα Windows 10 build 9926

Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε την Cortana στο build 9926 των Windows 10 για την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός Αμερικής.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε στο build 9926 των Windows 10 είναι η Cortana που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα Windows Phones. Η Cortana είναι η ψηφιακή βοηθός που θέλει να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει σε κάθε ερώτηση με τη χρήση φωνητικών εντολών ή ακόμη και σε εντολές που θα δώσει ο χρήστης από το πληκτρολόγιο.

Δυστυχώς για την ώρα, η Cortana είναι διαθέσιμη μόνο στην αγγλική έκδοση των Windows 10 και υπακούει μόνο σε φωνητικές εντολές στα αγγλικά. Λογικό βέβαια, περιμένω όμως πως και πως τη στιγμή που θα ανοίγω το PC και θα λέω «Πού ‘σαι μωρή Cortana, πες μου τι νέα έχουμε σήμερα».

Πέρα από την πλάκα, αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε την Cortana θα παρατηρήσετε ότι δεν είναι διαθέσιμη για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα (I’m afraid I’m not available to help in your region), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ενεργοποίηση της Cortana για Ελλάδα στα Windows 10 build 9926

Υπάρχει λύση βέβαια και λειτουργεί άμεσα. Θα χρειαστεί να αλλάξετε την περιοχή (region) από Greece σε United States. Στα παρακάτω βήματα περιγράφω πώς ακριβώς θα κάνετε αυτή την αλλαγή.

Ενεργοποίηση της Cortana στα Windows 10 για την Ελλάδα

Αρχικά, ανοίξτε το νέο παράθυρο ρυθμίσεων των Windows 10 είτε πληκτρολογώντας settings στην αναζήτηση, είτε από κάποιο εικονίδιο συντόμευσης, είτε απευθείας από το Action Center πατώντας στο κουμπί All settings, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Ενεργοποίηση της Cortana για Ελλάδα στα Windows 10 build 9926

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων μεταβείτε στην κατηγορία Time & Language.

Ενεργοποίηση της Cortana για Ελλάδα στα Windows 10 build 9926

Έπειτα, μεταβείτε στην ενότητα Region & language. Εδώ, αλλάξτε τη χώρα στην ενότητα Country or region από Greece σε United States.

Ενεργοποίηση της Cortana για Ελλάδα στα Windows 10 build 9926

Αυτό ήταν!

Πατήστε στο κουμπί της Cortana δίπλα από το μενού της Έναρξης και θα δείτε ότι η Cortana έχει ενεργοποιηθεί και είναι έτοιμη να δεχτεί τις φωνητικές σας εντολές.

Πείτε μου, δοκιμάσατε την Cortana στα Windows 10; Πώς σας φάνηκε;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

4 Comments

  1. άλλαξα την περιοχή από ελλάδα σε ηνωμένες πολιτείες και έβαλα ως default language τα αγγλικά αλλά ακόμα μου λέει πως η κορτάνα δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή μου και στην επιλεγμένη γλώσσα. τι άλλο να κάνω?

  2. εσεις ¨ Πείτε μου, δοκιμάσατε την Cortana στα Windows 10; Πώς σας φάνηκε;

    αναγνωστες kai an einai sta ellhnika ta windows?

    άλλαξα την περιοχή από ελλάδα σε ηνωμένες πολιτείες και έβαλα ως default language τα αγγλικά αλλά ακόμα μου λέει πως η κορτάνα δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή μου και στην επιλεγμένη γλώσσα. τι άλλο να κάνω?

    εσεις δεν θα πρεπει να απαντησεται? η δεν ξερεται η δεν καταδεχεσται!!! παντως η λυση που προτεινεται δεν ευσταθει ¨(

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*