Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Snap View και Snap Assist

Δοκιμάζουμε τα Snap View και Snap Assist στα Windows 10 και βλέπουμε πόσο χρήσιμες είναι οι αλλαγές στο desktop της δοκιμαστικής έκδοσης.

Η δυνατότητα Snap (καρφιτσώματος) παραθύρων υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στις εκδόσεις των Windows και αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στο desktop. Στα Windows 10 το καρφίτσωμα παραθύρων και εφαρμογών γίνεται ακόμη πιο εύκολο και χρήσιμο από κάθε άλλη φορά με τη βοήθεια του Snap Assist.

Ας δούμε πιο αναλυτικά πώς λειτουργεί το Snap View και το Snap Assist στα Windows 10.

Snap View

Η διαδικασία είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους. Σέρνοντας ένα παράθυρο στο αριστερό ή δεξί μέρος της οθόνης, αυτό καρφιτσώνεται αυτόματα και καταλαμβάνει το μισό μέρος της. Λίγο πριν αφήσετε το ποντίκι εμφανίζεται με γκρι χρώμα η επιφάνεια που πρόκειται να καλύψει το παράθυρο.

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Snap View και Snap Assist

Επιπλέον, έχει προστεθεί μία νέα δυνατότητα κατά το διαχωρισμό της οθόνης σε δύο μέρη. Όταν καρφιτσώνετε ένα παράθυρο στο μισό της οθόνης και έπειτα αλλάξετε το μέγεθος του για να καταλαμβάνει μικρότερη ή μεγαλύτερη επιφάνεια στην οθόνη τότε το δεύτερο παράθυρο που θα καρφιτσώσετε θα αποκτήσει αυτόματα το μέγεθος του ελεύθερου χώρου και όχι του μισού όπως συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις. Δείτε την παρακάτω εικόνα για να καταλάβετε πόσο χρήσιμη είναι αυτή η δυνατότητα.

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Snap View και Snap Assist

Στα Windows 10 μπορείτε πλέον να διαχωρίσετε την οθόνη σε 4 μέρη και σε κάθε ένα από αυτά να καρφιτσώσετε ένα διαφορετικό παράθυρο. Για να το κάνετε αυτό, απλά σύρετε το παράθυρο σε μία από τις τέσσερις γωνίες της οθόνης. Η γκρι επιφάνεια και πάλι σας βοηθά να καταλάβετε πώς θα καρφιτσωθεί το παράθυρο.

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Snap View και Snap Assist

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Snap View και Snap Assist

Snap Assist

Το Snap Assist αποτελεί νέα δυνατότητα στα Windows 10 και ιδιαίτερα χρήσιμη. Μόλις καρφιτσώσετε ένα παράθυρο στο μισό της οθόνης, αυτόματα σας προτείνει το καρφίτσωμα ενός από τα υπόλοιπα ανοικτά παράθυρα στο άλλο μισό της οθόνης, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Snap View και Snap Assist

Είναι κάτι τόσο απλό αλλά τόσο χρήσιμο, ιδιαίτερα για εσάς που χρησιμοποιείτε το Snap στα Windows κατ’ αυτό τον τρόπο.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις από το πληκτρολόγιο για το καρφίτσωμα παραθύρων με το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και των πλήκτρων αριστερά, δεξιά, επάνω και κάτω (βελάκια).

Ένα bug που παρατήρησα είναι ότι δεν επανέρχεται το προηγούμενο μέγεθος του παραθύρου μετά το ξεκαρφίτσωμα. Ευελπιστώ ότι θα διορθωθεί μέχρι την τελική έκδοση των Windows 10.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*