Απενεργοποίηση της προφύλαξης οθόνης κατά την αναπαραγωγή βίντεο

Δείτε πώς να απενεργοποιήσετε την προφύλαξη οθόνης κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής βίντεο με το Windows Media Player.

Τις προάλλες βρισκόμουν στο σπίτι ενός φίλου και παρακολουθούσαμε ένα βίντεο στον υπολογιστή του. Του αρέσει να «παίζει» τα βίντεο με το Windows Media Player.

Λίγα λεπτά αργότερα, παρατήρησα το εξής. Κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής του βίντεο, ενεργοποιήθηκε η προφύλαξη οθόνης. Χρειάστηκε να κουνήσει το ποντίκι για να απενεργοποιηθεί και να συνεχίσουμε να βλέπουμε το βίντεο. Δεν το δέχομαι, αυτό πρέπει να αλλάξει.

Η αλήθεια είναι ότι ο φίλος μου δε γνώριζε πως μπορούσε να απενεργοποιήσει την προφύλαξη οθόνης μόνο κατά την αναπαραγωγή βίντεο στο Windows Media Player χωρίς να χρειαστεί να την απενεργοποιήσει εντελώς.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να απενεργοποιήσετε την προφύλαξη οθόνης στα Windows κατά την αναπαραγωγή βίντεο στον υπολογιστή σας με το Windows Media Player.

Απενεργοποίηση της προφύλαξης οθόνης κατά την αναπαραγωγή βίντεο

Σε ένα ανοικτό παράθυρο του Windows Media Player πατήστε στο μενού Οργάνωση (Organize) και έπειτα στις Επιλογές (Options).

Απενεργοποίηση της προφύλαξης οθόνης κατά την αναπαραγωγή βίντεο

Στο παράθυρο ρυθμίσεων που θα εμφανιστεί, μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα αναπαραγωγής (Player) και απενεργοποιήστε (ξε-τικάροντας) την επιλογή Προφύλαξη οθόνης στη διάρκεια της αναπαραγωγής (Allow screen saver during playback).

Απενεργοποίηση της προφύλαξης οθόνης κατά την αναπαραγωγή βίντεο

Πατήστε Εφαρμογή (Apply) για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας και OK για να κλείσετε το παράθυρο.

Αυτό ήταν. Πλέον, δε θα εμφανίζεται η προφύλαξη οθόνης κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής μουσικής ή βίντεο με το Windows Media Player.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*