Δεν ανοίγει ο Windows Media Player [Λύθηκε]

Αν ο Windows Media Player δεν ανοίγει ή δεν αναπαράγει κανένα αρχείο ήχου και βίντεο στα Windows, δείτε πώς να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο είναι η πρόσφατη ερώτηση στο Winuser.gr στην οποία ο φίλος Winuser αναζητούσε λύση σχετικά με τον Windows Media Player. Το πρόβλημα ήταν το εξής:

Όταν πάω να ανοίξω το Windows Media Player δεν μου βγάζει τίποτα, σαν να μην έκανα κλικ κ σε άλλες περιπτώσεις μου λέει ότι υπάρχει πρόβλημα στον φάκελο αρχείων του. Επίσης δεν υπάρχει στα προγράμματα για να το κάνω απεγκατάσταση. [δες ολόκληρη την ερώτηση][/do]

Για κάποιο λόγο, ο Windows Media Player σταμάτησε να λειτουργεί στα Windows 7 και δεν ήταν δυνατό να ανοίξει στην επιφάνεια εργασίας αλλά ούτε και να αναπαράγει οποιοδήποτε υποστηριζόμενο αρχείο μουσικής ή video.

Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει ένα “Fix-it” εργαλείο αποκλειστικά για προβλήματα που σχετίζονται με τον Windows Media Player και στις περισσότερες περιπτώσεις θα λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Πρόκειται για ένα διαγνωστικό εργαλείο που ελέγχει και διορθώνει συχνά προβλήματα του Windows Media Player, όπως σε περιπτώσεις που δεν ανοίγει ο WMP, δε λειτουργούν οι βιβλιοθήκες, έχουν “φθαρεί” ορισμένα αρχεία, κλπ.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη. Κατεβάστε από εδώ το διαγνωστικό εργαλείο Fix-it, τρέξτε το στον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες για να διορθωθεί το πρόβλημα. Καλό θα ήταν να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση της διαδιακασίας.

Αυτό ήταν! Το πρόβλημα έχει λυθεί και μπορείτε πλέον να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Windows Media Player στον υπολογιστή σας.

Αν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα με τα Windows ή θέλετε να ρωτήσετε οτιδήποτε αφορά τον υπολογιστή σας, σας περιμένουμε στο Winuser.gr για να σας βοηθήσουμε.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ WINDOWS MEDIA PLAYER

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*