BS Player, λήψη και εγκατάσταση codecs

Δείτε πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε αυτόματα τους codecs που προσφέρει το BS Player για την αναπαραγωγή video στον υπολογιστή σας.

Την πρώτη φορά που θα εγκαταστήσετε το BS Player στον υπολογιστή σας θα εμφανιστεί ένα παράθυρο για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε παράλληλα τους απαραίτητους codecs για τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με διαφορετικούς τύπους video. Έτσι, θα μπορείτε να αναπαράγετε κάθε είδους ταινία, σειρά, ή video από κινητά και ψηφιακές μηχανές χωρίς να χρειαστεί κάποια περαιτέρω επεξεργασία ή μετατροπή.

Αν, ωστόσο, παραλείψατε την εγκατάσταση των codecs, μπορείτε να την ολοκληρώσετε ακόμη και τώρα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Codec Manager που προσφέρει το BS Player.

Λήψη και εγκατάσταση codecs για το BS Player

Το εργαλείο Codec Manager βρίσκεται στο φάκελο εγκατάστασης του BS Player. Σε μια τυπική εγκατάσταση των Windows θα τον βρείτε στην τοποθεσία:

C:\Αρχεία εφαρμογών\Webteh\BSplayer
Για την ελληνική έκδοση των Windows[/do]

C:\Program Files\Webteh\BSplayer
Για την αγγλική έκδοση των Windows[/do]

BS Player, λήψη και εγκατάσταση codecs

Αφού μεταβείτε στον παραπάνω φάκελο, βρείτε το αρχείο codecmanager.exe και πατήστε διπλό κλικ για να το ανοίξετε.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, στο νέο παράθυρο θα δείτε τους διαθέσιμους codecs, την έκδοση τους καθώς και αν έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας ή όχι.

BS Player, λήψη και εγκατάσταση codecs

Σημείωση: Οι εγκατεστημένοι codecs εμφανίζονται με πράσινο χρώμα και οι μη εγκατεστημένοι με κόκκινο χρώμα.

Επιλέξτε έναν ή όλους τους codecs και πατήστε στα κουμπί Install selected ή Uninstall selected για να εγκαταστήσετε ή να απεγκαταστήσετε τους codecs στον υπολογιστή σας, αντίστοιχα.

Τέλος, πατώντας στο κουμπί Refresh γίνεται εκ νέου έλεγχος για τη λήψη των πιο πρόσφατων εκδόσεων codecs, σε περίπτωση που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι.

Αυτό ήταν!

Πλέον, γνωρίζετε πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τους απαραίτητους codecs μέσω του BS Player για την αναπαραγωγή video στον υπολογιστή σας.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη το BS Player έως τώρα, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη δωρεάν έκδοση ή να αγοράσετε online την έκδοση PRO για να απολαμβάνετε όλες τις δυνατότητες του media player στον υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

18 Comments

 1. Δημήτρη καλησπέρα. Προσπάθησα να κατεβάσω τους codecs αλλά δε μου τους κατεβάζει όλους. Χωρίς αυτούς οι υπότιτλοι είναι συγχρονισμένοι αλλά δεν παίζει MKV. Όταν κατεβάζω αυτούς που μου κατεβάζει το bs player, οι υπότιτλοι δεν είναι συγχρονισμένοι σε κανένα αρχείο και τα MKV τα παίζει αργά.Δεν κάνω κάτι σωστά?

  • Για να είναι συγχρονισμένοι οι υπότιτλοι θα πρέπει να είναι από την ίδια “ομάδα” που εχει κάνει rip την ταινία/σειρά. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα από το όνομα του αρχείου mkv και του υπότιτλου. Για τα mkv που τα παίζει αργά, μήπως η το video είναι Full HD και ο υπολογιστής σου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει; Τι υπολογιστή έχεις;

 2. Γεια σου Δημητρη! Ακολουθησα τις οδηγιες σου αλλα και παλι μου γραφει ευρεση codec.Ξερεις τι φταιει η τι αλλο μπορω να κανω?

  • Το αρχείο RAR είναι ένα συμπιεσμενο αρχείο που μέσα περιέχεται το video που θέλεις να αναπαράγεις (κάτι αντίστοιχο είναι τα αρχεία ZIP). Για να αποσυμπιέσεις το RAR θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το WinRAR ή το 7Zip και στη συνέχεια θα μπορείς να δεις το video.

 3. Καλημέρα, την τελευταία version του BS PLAYER δεν μου την κατεβάζει με αποτέλεσμα να έχω κάποια πιο παλιά. ταινίες mp4 ή avi, παίζουν με τέτοιο τρόπο όπου κολλάει η οθόνη και ποτέ δεν είναι συγχρονισμένα ήχος και εικόνα. τι μπορώ να κάνω γι αυτό; έχω windows 7 32-bit

  • Έχεις εγκαταστήσει τους codecs; Μήπως οι ταινίες είναι τύπου “bluray” ή 1080p και δε μπορεί να ανταποκριθεί ο υπολογιστή σου; Δοκίμασε με κάποιο άλλο πρόγραμμα πχ. VLC, συμβαίνει το ίδιο;

   • εγκατέστησα τα codecs. μου έπαιζε κανονικά όλες τις ταινίες ακόμη και αυτές τύπου bluray και πλέον μου παίζει όλες τις ταινίες εκτός από αυτές τύπου bluray. οι οποίες δεν παίζουν ούτε με το VLC

 4. Καλησπέρα!εχω ενα πρόβλημα με το bsplayer.εκανε λήψη ο υπολογιστής μου τα Windows 8.1 και δεν παίζει πια το nap layer.ξερετε τι μπορω να κανω;

 5. Έκανα λάθος εννοούσα το Windows 10.και δεν παίζει πια το bsplayer.πρεπει να κατεβάσω κατι;

  • Δεν ανοίγει καθόλου; Σου εμφανίζει κάποιο μήνυμα; Κάνε δεξί κλικ σε ένα αρχείο βίντεο και επέλετε το BS Player από το μενού Άνοιγμα με.. Ανοίγει με αυτό τον τρόπο;

   • Καλησπέρα & Μπράβο για την ενημέρωση!!!… να είσαι καλά…έχω πρόβλημα με το bsplayer ο υπολογιστής μου καινούργιος MSI με κάρτα GTX1060 και Windows 10 δεν το παίζει…. ανοίγει το παράθυρό του και τέλος δεν ανοίγει τίποτε άλλο…

 6. Καλησπερα, εχω κατεβασει τα codecs αλλα το mpeg audio decoder 1.0.0.4 αρνειται.. καποια ιδεα?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*