Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Δείτε πώς να κατεβάσετε αυτόματα τους υπότιτλους με το BS Player για τις ταινίες και τις σειρές που παρακολουθείτε στον υπολογιστή σας.

Η διαδικασία αναζήτησης και λήψης υπότιτλων για μία ταινία ή σειρά που έχετε σκοπό να δείτε στον υπολογιστή σας είναι τουλάχιστον βαρετή για τους περισσότερους. Δε θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνεται αυτή η διαδικασία αυτόματα;

Τη λύση φέρνει το BS Player που σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε αυτόματα τους υπότιτλους για κάθε ταινία και σειρά που έχετε στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειαστεί να ψάχνετε κάθε φορά σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Μάλιστα, αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που πολλοί προτιμούν το BS Player για την αναπαραγωγή media περιεχομένου στον υπολογιστή τους.

Οι ελληνικοί υπότιτλοι εμφανίζονται σαν κινέζικα ή ιερογλυφικά; Δείτε πώς να το διορθώσετε.[/do]

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη λήψη υπότιτλων για ταινίες και σειρές χρησιμοποιώντας το BS Player.

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Ανοίγοντας μία ταινία ή σειρά με το BS Player εμφανίζεται αυτόματα ένα νέο παράθυρο μέσα από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο υπότιτλο για λήψη και φόρτωση. Τικάρετε το σωστό υπότιτλο και έπειτα στο κουμπί Λήψη επιλεγμένων (Download checked).

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Για να επιλέξετε σε ποιες γλώσσες θα εμφανίζονται οι υπότιτλοι πατήστε στο κουμπί με τις τρεις τελείες (…) που βρίσκεται κάτω αριστερά.

Εδώ βλέπετε τις ήδη προκαθορισμένες γλώσσες υπότιτλων. Πατήστε στο κουμπί Προσθήκη γλώσσας (Add language) για να συμπεριλάβετε μία ή περισσότερες γλώσσες.

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξαμε τη λήψη υπότιτλων σε Ελληνικά (Modern Greek) όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε για νέους υπότιτλους online κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής του video πατώντας δεξί κλικ στο παράθυρο του BS Player και επιλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή της ενότητας Υπότιτλοι (Subtitles).

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Ρυθμίσεις διαδικτυακών υπότιτλων

Αν και τα παραπάνω βήματα είναι αρκετά για την αυτόματη λήψη υπότιτλων στον υπολογιστή σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στο BS Player για περαιτέρω παραμετροποίηση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πατήστε δεξί κλικ στο κεντρικό παράθυρο του BS Player και στη συνέχεια πατήστε στην επιλογή Προτιμήσεις (Preferences) του μενού Επιλογές (Options). Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl + P για να ανοίξετε απευθείας το παράθυρο ρυθμίσεων του BS Player.

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Υπότιτλοι (Subtitles) και έπειτα στην καρτέλα Διαδικτυακοί υπότιτλοι (Online subtitles). Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις σχετικά με την αυτόματη λήψη υπότιτλων.

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη τουλάχιστον μία (αν όχι και οι τρεις) από τις προεπιλεγμένες διαδικτυακές τοποθεσίες υποτίτλων καθώς επίσης και η επιλογή Αυτόματη λήψη διαδικτυακών υπότιτλων (Online subtitle URLs).

Έπειτα, ενεργοποιήστε τις δυνατότητες που προσφέρει το BS Player για τη λήψη και διαχείριση των υποτίτλων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας όπως τη λήψη μόνο όταν δεν είναι διαθέσιμοι οι υπότιτλοι τοπικά στον υπολογιστή, το φάκελο αποθήκευσης, το αυτόματο ανέβασμα, κλπ.

Τέλος, στην καρτέλα Ιδιότητες υπότιτλων (Subtitle properties) μπορείτε να διαχειριστείτε σε μεγαλύτερο βαθμό τις ρυθμίσεις υποτίτλων, όχι απαραίτητα των διαδικτυακών, καθώς επίσης να ορίσετε την προκαθορισμένη γλώσσα υπότιτλων που αναφέραμε παραπάνω.

Αυτόματη λήψη υποτίτλων με το BS Player

Όπως θα διαπιστώσατε ήδη, το BS Player κάνει τη ζωή μας ευκολότερη χάρη στη δυνατότητα αυτόματης λήψης υποτίτλων που προσφέρει. Εσείς, πώς κατεβάζετε τους υπότιτλους στον υπολογιστή σας;

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη το BS Player έως τώρα, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη δωρεάν έκδοση ή να αγοράσετε online την έκδοση PRO για να απολαμβάνετε όλες τις δυνατότητες του media player στον υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Βλέπω μια σειρά που λέγεται bron broen όταν ψάχνει για υπότιτλους λέει ότι δεν βρίσκει τίποτα και στις τρεις επιλογές, αν παω χειροκίνητα βρίσκω κανονικά, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;

  2. Θα ήθελα να ρωτήσω, πως μπορώ να διαγράψω υπότιτλους που τους έχουμε ήδη λάβει?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*