Τι νέο φέρνει το build 9860 των Windows 10

Δείτε τις νέες δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε στο build 9860 των Windows 10 Technical Preview.

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη επίσημη δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 (Build 9841), η Microsoft διέθεσε την επόμενη έκδοση (Build 9860) για δοκιμή από τους Windows Insiders. Οι αλλαγές σε αυτό το build φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί από το mobile κομμάτι της Microsoft καθώς αρκετές από τις νέες δυνατότητες υπάρχουν ήδη στα Windows Phone 8.1.

Παρακάτω θα δείτε τις σημαντικότερες αλλαγές και προσθήκες του build 9860 των Windows 10 Technical Preview.

Action Center (Notifications)

Τι νέο φέρνει το build 9860 των Windows 10

Τα Windows 10 αποκτούν επιτέλους το κέντρο ειδοποιήσεων που περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό. Η Microsoft μας ενημερώνει ότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο λειτουργεί και συγκεντρώνει όλες τις ειδοποιήσεις που δημιουργούνται από τις Windows Store και desktop εφαρμογές καθώς επίσης και τις ειδοποιήσεις συστήματος. Όπως θα δείτε και στην εικόνα, αυτή είναι μία πολύ «απλή» υλοποίηση του notification center, ευελπιστώ ότι σε επόμενα builds θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά και αλλαγές στην εμφάνιση του.

Data Sense

Τι νέο φέρνει το build 9860 των Windows 10

Το Data Sense, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα Windows Phones, είναι πλέον διαθέσιμο στα Windows 10 και σας ενημερώνει σχετικά με τη χρήση των δεδομένων του υπολογιστή ή του tablet σας. Ανοίγοντας το Data Sense μέσα από τα PC Settings μπορείτε να δείτε αναλυτικά στοιχεία για τη χρήση δεδομένων από τη σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα (WiFi) καθώς επίσης και σε πακέτα δεδομένων που διαθέτουν οι πάροχοι (Cosmote, Vodafone, κλπ.). Για την ώρα, αρκετές από τις επιλογές, όπως ο περιορισμός χρήσης, δεν λειτουργούν ή δεν είναι διαθέσιμες. Θα δούμε αναλυτικότερα το Data Sense σε επόμενο άρθρο.

Battery Saver

Τι νέο φέρνει το build 9860 των Windows 10

Ακόμη μία δυνατότητα των Windows Phones ήρθε και στα Windows 10, όπως το Action Center και το Data Sense που είδαμε παραπάνω. Το Batter Saver περιορίζει τη χρήση αρκετών λειτουργιών των Windows για όσο το δυνατόν περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας καθώς επίσης εμφανίζει τη διαθέσιμη διάρκεια της μπαταρίας, ποιες εφαρμογές τη χρησιμοποιούν περισσότερο και σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τις επιλογές ενέργειας για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Για την ώρα, στο συγκεκριμένο build των Windows 10 δουλεύει μόνο η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Battery Saver.

Ανανεωμένο PC Settings

Τι νέο φέρνει το build 9860 των Windows 10

Ανάμεσα στη λίστα εγκατεστημένων εφαρμογών που εμφανίζονται στο Start menu υπάρχει πλέον μία νέα καταχώρηση με το όνομα zPC Settings. Στην ουσία είναι μία διαφορετική εκδοχή των PC Settings με τη διαφορά ότι περιέχει ορισμένες νέες λειτουργίες που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες μόνο από τις ρυθμίσεις του desktop. Επίσης, η διάταξη των ρυθμίσεων θυμίζει περισσότερο την αντίστοιχη των Windows Phones αντί των Windows 8.1. Οι νέες λειτουργίες εμφανίζονται με αστερίσκο (*), ωστόσο για την ώρα απλά υπάρχουν και δε λειτουργούν.

Ταχύτητες αναβάθμισης των Preview Builds

Τι νέο φέρνει το build 9860 των Windows 10

Οι αναβαθμίσεις σε νέα build διατίθενται σε ρυθμούς δύο ταχυτήτων, Slow και Fast. Για τους πιο τολμηρούς η ταχύτητα Fast δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τις νέες δυνατότητες πρώτοι από όλους ενώ με η ταχύτητα Slow, που είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση, είναι η πιο «ασφαλής» μέθοδος για να συνεχίσετε να δοκιμάζετε την έκδοση Technical Preview με λιγότερα προβλήματα.

Τέλος, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στην εμφάνιση animations κατά το άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων και κατά την εναλλαγή των virtual desktops. Σε επόμενα άρθρα θα δούμε πιο αναλυτικά τι είναι και πώς λειτουργούν όλα τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται σιγά σιγά στα Windows 10.

Πώς σας φαίνονται οι νέες δυνατότητες που ήρθαν στο build 9860 μέχρι στιγμής;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*