Γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών με το Ninite

Μόλις έχετε κάνει format τον υπολογιστή σας ή έχετε αγοράσει ένα νέο υπολογιστή και τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει να εγκαταστήσετε τα προγράμματα που θα καλύψουν τις βασικές σας ανάγκες. Τέτοια προγράμματα είναι οι browsers, οι media players για video και μουσική, οι επεξεργαστές κειμένων, αρχείων, media περιεχομένου, κλπ. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μπείτε σε κάθε ιστοσελίδα του προγράμματος και να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης και έπειτα να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Χμ, αρκετά χρονοβόρο για κάτι τόσο απλό, έτσι; Δε θα ήταν πιο εύκολο να επιλέξετε ποια προγράμματα θέλετε να εγκαταστήσετε και αυτό να γίνει αυτόματα χωρίς να μπλέξετε με όλη αυτή τη “φασαρία”;

Αυτό το κενό έρχεται να συμπληρώσει το Ninite. Και το κάνει καλά.

Μέσω του Ninite απλά επιλέγετε ποια προγράμματα θέλετε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και όλα τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα, τόσο η λήψη όσο και η εγκατάσταση των προγραμμάτων. Έτσι, εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο για να ασχοληθείτε με κάτι πιο ουσιώδες.

Εγκατάσταση προγραμμάτων μαζικά και γρήγορα με το Ninite

Αρχικά, μπείτε στη σελίδα www.ninite.com. Εδώ, θα βρείτε μία λίστα με αρκετά δωρεάν προγράμματα διαχωρισμένα με βάση την κατηγορία τους.

Γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών με το Ninite

Επιλέξτε αυτά που θέλετε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας βάζοντας ένα “τικ¨ δίπλα από κάθε πρόγραμμα και στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί Get Your Ninite.

Γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών με το Ninite

Αμέσως μετά θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ένα αρχείο εγκατάστασης του Ninite που είναι στην ουσία ο οδηγός εγκατάστασης όλων των προγραμμάτων που επιλέξατε.

Γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών με το Ninite

Ανοίγοντας το αρχείο αυτό, θα ξεκινήσει η διαδικασία λήψης και εγκατάστασης στον υπολογιστή σας. Σε αυτό το σημείο δε χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω, απλά περιμένετε να ολοκληρωθεί. Πατώντας στην επιλογή Show details μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της εγκατάστασης για κάθε πρόγραμμα που έχετε επιλέξει.

Γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών με το Ninite

Γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών με το Ninite

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των εφαρμογών που επιλέξατε, θα ανανεωθεί η λίστα με τις πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών με το Ninite

Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο όσο εσείς περιμένετε;

Το Ninite αναλαμβάνει να κατεβάσει όλα τα αρχεία εγκατάστασης των προγραμμάτων από τις επίσημες ιστοσελίδες χωρίς να χρησιμοποιεί “τρίτους” παροχείς. Κατεβάζει αυτόματα τις 64- ή 32-bit εκδόσεις προγραμμάτων ανάλογα με τον τύπο των Windows που έχετε στον υπολογιστή σας. Επίσης, ανάλογα με τη γλώσσα εμφάνισης των Windows, εγκαθιστά τις αντίστοιχες εκδόσεις. Για παράδειγμα, αν έχετε τα Windows στα ελληνικά, τότε θα εγκαταστήσει την ελληνική έκδοση ενός προγράμματος (εφ’ όσον φυσικά διατίθεται).

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*