Μετακίνηση εφαρμογών σε άλλο δίσκο στα Windows 10

Στα Windows 10, όπως ήδη θα γνωρίζετε, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Store για να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές στον υπολογιστή ή το tablet σας.

Μία τέτοια εφαρμογή αποθηκεύεται αυτόματα στο δίσκο του συστήματος, Αυτός ο υπολογιστής (This PC), δηλαδή στο δίσκο C:\. Ωστόσο, αν για παράδειγμα, ο ελεύθερος χώρος σε αυτό το δίσκο δεν επαρκεί, μπορείτε να μετακινήσετε τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές του Microsoft Store σε κάποιο άλλο δίσκο.

Αυτός ο ‘δεύτερος’ δίσκος μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός όπως μία κάρτα SD, ένα δίσκος με σύνδεση μέσω USB και ένα USB flash drive.

Αν έχετε μετακινήσει μία εφαρμογή σε άλλο δίσκο και έπειτα τον αποσυνδέσετε από τον υπολογιστή ή το tablet τότε η εφαρμογή δε θα είναι διαθέσιμη έως ότου επανασυνδέσετε το δίσκο. Επίσης, κατά τη μετακίνηση της εφαρμογής δημιουργούνται αυτόματα οι φάκελοι WindowsApps και WpSystem στο νέο δίσκο μέσα στους οποίους είναι αποθηκευμένα τα δεδομένα της εκάστοτε εφαρμογής.

Σας ενδιαφέρει: Επιλέξτε πού θα γίνεται η εγκατάσταση των νέων εφαρμογών στα Windows 10

Ας δούμε, λοιπόν, πώς να μετακινήσετε εφαρμογές του Microsoft Store των Windows 10 σε κάποιο άλλο δίσκο του υπολογιστή σας.

Μετακίνηση εφαρμογών του Microsoft Store σε άλλο δίσκο, κάρτα SD ή εξωτερικό δίσκο

Αρχικά, ανοίξτε τις ρυθμίσεις υπολογιστή και μεταβείτε στην κατηγορία Εφαρμογές (Apps).

Μετακίνηση εφαρμογών σε άλλο δίσκο στα Windows 10

Στη συνέχεια, στην ενότητα Εφαρμογές και δυνατότητες (Apps and features) που θα ανοίξει αυτόματα, θα βρείτε τη λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών του υπολογιστή σας. Για να μετακινήσετε μία εφαρμογή, πατήστε στο εικονίδιό της και έπειτα στο κουμπί Μετακίνηση (Move).

Μετακίνηση εφαρμογών σε άλλο δίσκο στα Windows 10

Επιλέξτε το δίσκο που θέλετε να μετακινηθεί και πατήστε στο κουμπί Μετακίνηση (Move).

Μετακίνηση εφαρμογών σε άλλο δίσκο στα Windows 10

Αυτό ήταν! Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση της εφαρμογής.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι ορισμένες εφαρμογές δε μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο δίσκο εκτός του συστήματος. Θα σας εμφανιστεί το αντίστοιχο μήνυμα.

Μετακίνηση εφαρμογών σε άλλο δίσκο στα Windows 10

Τέλος, από το ίδιο σετ ρυθμίσεων, μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχετε μετακινήσει σε έναν άλλο δίσκο αλλάζοντας το φίλτρο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Μετακίνηση εφαρμογών σε άλλο δίσκο στα Windows 10

Οι εφαρμογές που δεν έχουν εγκατασταθεί μέσα από το Microsoft Store, είναι δηλαδή οι ‘κλασικές’ Win32 εφαρμογές, δε διαθέτουν τη δυνατότητα μετακίνησης. Φυσικά, για αυτές τις περιπτώσεις επιλέγετε το φάκελο αποθήκευσης κατά την εγκατάστασή τους.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*