Οι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο, πώς να τις σταματήσετε στα Windows 10

Στα Windows 10, οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει από το Store ‘τρέχουν’ στο παρασκήνιο ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Έτσι, μπορούν να ανανεώνουν το περιεχόμενο τους κατεβάζοντας δεδομένα για να μπορούν να σας εμφανίσουν ειδοποιήσεις, να ανανεώνουν τα live tiles και να είναι έτοιμες να σας δώσουν το πιο φρέσκο περιεχόμενο μόλις τις ανοίξετε.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα τόσο καλό. Για παράδειγμα, σε ένα laptop που λειτουργεί με την μπαταρία, αυτό σημαίνει ότι αυτές οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να καταναλώνουν μπαταρία, τη σύνδεση στο internet και τους πόρους του συστήματος.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές να εκτελούνται στο παρασκήνιο, είτε αυτές που θα επιλέξετε είτε όλες συνολικά. Ας δούμε πώς γίνεται αυτό.

Απενεργοποίηση εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο στα Windows 10

Αρχικά, ανοίξτε τις ρυθμίσεις (settings) των Windows 10 και μεταβείτε στην κατηγορία Προστασία προσωπικών δεδομένων (Privacy).

Οι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο, πώς να τις σταματήσετε στα Windows 10

Έπειτα, πηγαίνετε στην κατηγορία Εφαρμογές παρασκηνίου (Background apps). Εδώ, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εκτέλεση όλων εφαρμογών στο παρασκήνιο μαζικά θέτοντας το διακόπτη Να επιτρέπεται σε εφαρμογές να εκτελούνται στο παρασκήνιο (Let apps run in the background) στη θέση Ανενεργό (Off).

Οι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο, πώς να τις σταματήσετε στα Windows 10

Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε εσείς ποιες εφαρμογές θα συνεχίσουν να τρέχουν αλλάζοντας το διακόπτη δίπλα από το όνομα κάθε εφαρμογής της λίστας.

Οι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο, πώς να τις σταματήσετε στα Windows 10

Αυτό ήταν! Πλέον, μπορείτε να αυξήσετε λιγάκι τη διάρκεια της μπαταρίας του laptop σας απενεργοποιώντας τις εφαρμογές που δε χρειάζεται να ενημερώνονται αυτόματα.

Προφανώς, αναφέρομαι στις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει από το Store των Windows 10. Για τις κλασικές desktop (Win32) εφαρμογές, μπορείτε να ρυθμίσετε να μην εκκινούν παράλληλα με την εκκίνηση των Windows 10.

Τέλος, να σημειώσω ότι ένας άλλος τρόπος για να σταματήσετε την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι με την ενεργοποίηση της Εξοικονόμησης Μπαταρίας (Battery Saver), διαδικασία που θα δούμε αναλυτικότερα σε επόμενο άρθρο.

About Δημήτρης Τόνιας 1322 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και κατέχει τους τίτλους Microsoft Certified Professional και Technology Specialist για Windows 8/8.1, Windows 7, Windows XP, Windows Server 2008 R2 και Server Virtualization.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*