Αναζήτηση εφαρμογών στο Windows Store των Windows 8

Το Windows Store είναι το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Microsoft που θα βρείτε τόσο στα Windows 8 και στα Windows RT προσφέροντας μία μεγάλη γκάμα εφαρμογών δωρεάν και επί πληρωμή. Αν και οι εφαρμογές χωρίζονται σε κατηγορίες, ωστόσο καθώς ο αριθμός των εφαρμογών αυξάνεται συνεχώς μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η εύρεση μιας συγκεκριμένες εφαρμογής που αναζητάτε.

Όπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχο app store, έτσι και το Windows Store προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης εφαρμογών εύκολα και γρήγορα είτε μέσα από την ίδια την εφαρμογή είτε από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε.

Δείτε παρακάτω πώς να βρείτε τις εφαρμογές που αναζητάτε στο Windows Store ώστε έπειτα να τις εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή tablet σας.

Αναζήτηση apps στο Windows Store

Όπως και στην οθόνη Έναρξης (Start screen), ανοίγοντας το Windows Store δε θα συναντήσετε κάποιο πεδίο αναζήτησης εφαρμογών. Ωστόσο, η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να πληκτρολογείτε το όνομα της εφαρμογής που αναζητάτε και αυτόματα θα ενεργοποιηθεί η αναζήτηση του Windows Store στο δεξί μέρος της οθόνης.

Φυσικά, παρέχεται η δυνατότητα προτάσεων με βάση τη λέξη-κλειδί που πληκτρολογείτε για ακόμη πιο γρήγορη μετάβαση στην εφαρμογή που αναζητάτε. Επιπλέον, μπορείτε να φιλτράρετε και να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης με βάση την κατηγορία, την τιμή, και τη συνάφεια της λέξης που πληκτρολογήσατε.

Αναζήτηση Windows 8 εφαρμογών από οπουδήποτε

Όπως αναφέραμε στο αναλυτικό how-to για τα Charms στα Windows 8, η αναζήτηση λειτουργεί από οποιοδήποτε σημείο βρίσκετε τη δεδομένη στιγμή από το desktop, την οθόνη Έναρξης ή μία ανοιχτή “metro” εφαρμογή.

Έτσι, πατώντας στο σύμβολο Αναζήτηση (Search) των Charms και έπειτα στην επιλογή Windows Store από τη λίστα εφαρμογών μπορείτε να αναζητήσετε εφαρμογές απευθείας χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψετε πρώτα στην οθόνη Έναρξης.

Μάλιστα, αν η αναζήτηση εφαρμογών στο Windows Store αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, μπορείτε να καρφιτσώσετε την επιλογή του Windows Store στην κορυφή της λίστας πατώντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Καρφίτσωμα (Pin).

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*