Επιλέξτε την ποιότητα αναπαραγωγής των βίντεο στο Youtube

Η ποιότητα αναπαραγωγής των βίντεο που βλέπετε στο Youtube ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με το εκάστοτε μέγεθος του player. Όπως ίσως θα έχετε παρατηρήσει, όταν βλέπετε ένα βίντεο στο “κανονικό” μέγεθος του player, η προεπιλεγμένη ποιότητα αναπαραγωγής είναι τα 360p, όσο δηλαδή είναι και το ύψος του player (360 pixels), ενώ όταν μεγαλώνετε το μέγεθος αυτό αυξάνει στα 480p για να ταιριάζει στο μέγεθος του. Για να μπορείτε να δείτε βίντεο σε καλύτερη ποιότητα HD, όπως στα 720p για παράδειγμα, θα πρέπει κάθε φορά να την επιλέγετε χειροκίνητα από την επιλογή που εμφανίζεται στον player του βίντεο.

Προς το παρόν, οι μόνες επιλογές που υπάρχουν για τους χρήστες του Youtube είναι να μην αναπαράγεται ποτέ βίντεο υψηλής ποιότητας, το οποίο είναι χρήσιμο για άτομα που διαθέτουν “αργές” συνδέσεις ή συνδέσεις με περιορισμό όγκου δεδομένων, και να γίνεται αναπαραγωγή σε HD αυτόματα όταν βλέπετε τα βίντεο σε πλήρη οθόνη (fullscreen), φυσικά όταν είναι διαθέσιμη.

Ρύθμιση ποιότητας αναπαραγωγής βίντεο στο Youtube

Αφού συνδεθείτε, λοιπόν, στον λογαριασμό σας στο Youtube, κάντε κλικ στο όνομά σας που βρίσκεται πάνω δεξιά της σελίδας και επιλέξτε Ρυθμίσεις[/do] (Settings) από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα των ρυθμίσεων απευθείας από την αναπαραγωγή του βίντεο, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Θα μεταφερθείτε αμέσως στη σελίδα Ρυθμίσεις λογαριασμού[/do] (Account Settings). Επιλέξτε από το αριστερό μενού την κατηγορία Ρύθμιση αναπαραγωγής[/do] (Playback Setup) και τικάρετε τις επιλογές σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

Τέλος, πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών[/do] (Save changes) για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως το Youtube δεν έχει προσθέσει περισσότερες επιλογές για την ποιότητα αναπαραγωγής των βίντεο εδώ και αρκετό καιρό και αρκείται σε αυτές τις “λιτές” επιλογές.

Προσωπικά, τις περισσότερες φορές, προτιμώ να βλέπω βίντεο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ακόμα και στο κανονικό μέγεθος του player, μιας και η σύνδεση μου μπορεί να το υποστηρίξει χωρίς κανένα πρόβλημα, και με κουράζει να επιλέγω κάθε φορά την ποιότητα σε κάθε βίντεο.

Βέβαια, μία λύση που προτιμούν οι περισσότεροι και δίνει περισσότερες επιλογές στην αναπαραγωγή των βίντεο, είναι η χρήση πρόσθετων plugins στον browser που χρησιμοποιούν και με μια μικρή αναζήτηση θα δείτε ότι κυκλοφορούν αρκετά για να επιλέξετε.

Εσείς θα προτιμούσατε να είχατε περισσότερες επιλογές σχετικά με την ποιότητα αναπαραγωγής των βίντεο στο Youtube;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*