Δημιουργήστε τη σελίδα της επιχείρησης σας στο Google+

Πριν λίγες μέρες, η Google ανακοίνωσε και έκανε διαθέσιμη προς όλους τη δημιουργία Σελίδων (Pages) για επιχειρήσεις, προϊόντα, οργανισμούς, καλλιτέχνες, ιστοσελίδες, κτλ., προσθέτοντας έτσι ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό στη “δοκιμαστική” περίοδο του κοινωνικού της δικτύου. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και γρήγορη όπως επίσης και η μετέπειτα παραμετροποίηση της Σελίδας (Page) που θα δημιουργήσετε.

Δείτε στα παρακάτω βήματα πώς μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε τη σελίδα της επιχείρησης σας στο Google+.

Δημιουργία Σελίδας στο Google+

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας σελίδας της επιχείρησης σας στο Google+, ακολουθείστε το σύνδεσμο plus.google.com/pages/create ή πατήστε στην επιλογή Δημιουργήστε μια σελίδα Google+ (Create a Google+ page) που εμφανίζεται στο δεξί μέρος της Ροής (Stream) σας.

Αρχικά θα χρειαστεί να επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες κατηγορίες, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης σας.

  • Τοπική επιχείρηση ή μέρος (Local Business or Place)
  • Προϊόν ή επωνυμία (Product or Brand)
  • Εταιρεία, ίδρυμα ή οργανισμός (Company, Institution or Organization)
  • Τέχνες, Ψυχαγωγία ή Αθλητικά (Arts, Entertainment or Sports)
  • Άλλο (Other)

Επιλέγοντας την κατηγορία Τοπική επιχείρηση ή μέρος (Local business or Places) θα χρειαστεί να εισάγετε τη χώρα της επιχείρησης καθώς και να πληκτρολογήσετε τον τηλεφωνικό αριθμό, ώστε να εντοπίσει η Google αυτόματα την τοποθεσία της επιχείρησης σας.

Για τις κατηγορίες Προϊόν ή Επωνυμία (Product or Brand), Εταιρεία, ίδρυμα ή οργανισμός (Company, Institution or Organization), Τέχνες, Ψυχαγωγία ή Αθλητικά (Arts, Entertainment or Sports), η διαδικασία είναι ίδια. Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε την ονομασία του προϊόντος, της επιχείρησης, του οργανισμού, κτλ., την ιστοσελίδα, την κατηγορία καθώς και την αξιολόγηση του περιεχομένου, σε περίπτωση που επιθυμείτε να είναι διαθέσιμο για χρήστες άνω των 13 ή 18 χρονών. Τέλος, τικάρετε την επιλογή για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης της σελίδας και πατήστε στο κουμπί Δημιουργία[/do] (Create).

Τέλος, στην κατηγορία Άλλο (Other) θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε την ονομασία, την ιστοσελίδα και την αξιολόγηση περιεχομένου. Επιβεβαιώστε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης τικάροντας την επιλογή και πατήστε στο κουμπί Δημιουργία[/do] (Create).

Η δημιουργία της νέας σας σελίδας είναι σε εξέλιξη. Θα χρειαστούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να συνεχίσετε.

Αμέσως μετά, πληκτρολογήστε μια σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σας, προσθέστε την εικόνα που θα εμφανίζεται στο προφίλ της σελίδας σας και πατήστε Συνέχεια[/do] (Continue).

Έπειτα, μπορείτε να ενημερώσετε τους followers σας σχετικά με τη σελίδα που μόλις δημιουργήσατε.

Πατήστε Τέλος[/do] (Finish) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Αυτό ήταν! Πλέον μπορείτε να αρχίσετε να διαχειρίζεστε τη νέα σας σελίδα ακριβώς όπως το προφίλ σας.

Για την εναλλαγή μεταξύ του προφίλ και της σελίδας σας, πατήστε στο βελάκι κάτω από το όνομα και επιλέξτε το λογαριασμό που επιθυμείτε να διαχειριστείτε.

Περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση των σελίδων στο Google+ θα δούμε αναλυτικότερα σε επόμενα άρθρα.

Μπορείτε πλέον να «κυκλώσετε» τη σελίδα του Techster.gr στο Google+ για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλους τους νέους οδηγούς-tutorials μέσα από το κοινωνικό δίκτυο της Google και να δώσετε το δικό σας «+1″ σε ότι σας αρέσει και βρίσκετε ενδιαφέρον, ακολουθώντας το σύνδεσμο.[/do]

Εσείς δημιουργήσατε σελίδα για την επιχείρηση σας στο Google+;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*