Εμφανίστε τα γενέθλια των Facebook φίλων σας στο Google Calendar

Σε προηγούμενο άρθρο είχατε διαβάσει για τον τρόπο με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε και να συγχρονίσετε αυτόματα όλες τις εκδηλώσεις των φίλων σας από το Facebook στο Google Calendar. Με παρόμοιο τρόπο, έχετε τη δυνατότητα να εμφανίσετε και τα γενέθλια των φίλων σας στο ημερολόγιο αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο Facebook.

Δείτε παρακάτω τη διαδικασία συγχρονισμού των γενεθλίων στο Google Calendar για να είστε σίγουροι ότι θα στείλετε τις ευχές σας έγκαιρα σε όλους τους φίλους που γιορτάζουν.

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, κάντε κλικ στις Εκδηλώσεις (Events) που θα βρείτε στο αριστερό μενού της αρχικής σας σελίδας.

Πατήστε στο κουμπί με το μεγεθυντικό φακό, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, και επιλέξτε Γενέθλια (Birthdays) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Αφού μεταφερθείτε στη σελίδα των γενεθλίων, πατήστε ξανά στο ίδιο κουμπί και αυτή τη φορά επιλέξτε Εξαγωγή γενεθλίων (Export birthdays).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε και αντιγράψτε το σύνδεσμο που θα εμφανιστεί.

Έπειτα, συνδεθείτε στο Google Calendar του λογαριασμού σας και από την κατηγορία Άλλα ημερολόγια (Other calendars) πατήστε στην επιλογή Προσθήκη μέσω διεύθυνσης URL (Add by URL).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επικολλήστε τη διεύθυνση που είχατε αντιγράψει προηγουμένως στο πεδίο URL και πατήστε στο κουμπί Προσθήκη ημερολογίου (Add calendar) για να εμφανίσετε όλα τα γενέθλια των φίλων σας στο ημερολόγιο σας. Επίσης, μπορείτε να εμφανίσετε το συγκεκριμένο ημερολόγιο σε όλους, τικάροντας την επιλογή Να γίνει το ημερολόγιο δημόσιο (Make the calendar publicly accessible).

Αυτό ήταν!

Πλέον, θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τα γενέθλια των φίλων σας μέσα από το ημερολόγιο σας χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο Facebook.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*