Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger, γίνεται;

Δείτε πώς να διαγράψετε ένα μήνυμα που έχετε στείλει στο Facebook μέσω του Facebook Messenger και τι συμβαίνει κατά τη διαγραφή του.

Στέλνεις ένα μήνυμα μέσω του Facebook Messenger, είτε από το κινητό είτε από τη web έκδοση στον browser, και ω! τι συμφορά έστειλες το λάθος μήνυμα στο λάθος άτομο. Ή έστειλες κάποια μηνύματα σε ένα άτομο τα οποία όμως δε θέλεις να εμφανίζονται πια για τον x ή y λόγο.

Γίνεται να διαγράψεις ένα μήνυμα που έχεις στείλει; Και τι συμβαίνει ακριβώς όταν το διαγράφεις;

Η αλήθεια είναι ότι το Facebook σου δίνει τη δυνατότητα να διαγράψεις τα μηνύματα που έχεις στείλει σε ένα άτομο, είτε ολόκληρη τη συνομιλία είτε μεμονωμένα μηνύματα. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζεις.

Όταν διαγράφεις ένα μήνυμα από το δικό σου inbox, το μήνυμα δε διαγράφεται αυτόματα και από το inbox του ατόμου που έχει λάβει το μήνυμά σου. Όπως ακριβώς λειτουργεί και η αποστολή email. Μπορείς να διαγράψεις τα εξερχόμενα μηνύματα αλλά αυτά που έχουν σταλεί στην άλλη μεριά, δεν είναι δυνατό να τα διαχειριστείς.

Βέβαια, το θέμα που “καίει” τους περισσότερους είναι πώς μπορεί να διαγραφεί ένα μήνυμα από το inbox του άλλου ατόμου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή η ενέργεια μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το λογαριασμό του άλλου ατόμου.

Ας δούμε λοιπόν πώς γίνεται η διαγραφή μηνυμάτων στο Facebook Messenger τόσο μέσα από την εφαρμογή για το κινητό όσο και από τη web έκδοση του Facebook στον browser.

Διαγραφή μηνύματος μέσω της web έκδοσης του Facebook

Αρχικά, ανοίξτε μία συνομιλία είτε από το παραθυράκι κάτω δεξιά είτε στην πλήρη έκδοση του και βρείτε το μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε. Πατήστε στις τρεις τελείες που εμφανίζονται όταν περνάτε το ποντίκι πάνω από το μήνυμα και έπειτα στην επιλογή Διαγραφή (Delete).

Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger

Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή. Πλέον, το μήνυμα σας έχει διαγραφεί από το δικό σας inbox μόνο και όχι από τα μηνύματα του άλλου ατόμου.

Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger

Διαγραφή μηνύματος μέσω του Facebook Messenger app

Στο Facebook Messenger, ανοίξτε τη συνομιλία και βρείτε το μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε. Πατήστε παρατεταμένα με το δάκτυλο στο μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε και έπειτα πατήστε στην επιλογή Διαγραφή (Delete) που θα εμφανιστεί.

Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger

Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή. Αυτό ήταν!

Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger

Εκτός από μεμονωμένα μηνύματα σε μία συνομιλία, υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα να διαγράψετε ολόκληρη τη συζήτηση που έχετε κάνει με κάποιο άλλο άτομο. Βέβαια, η διαγραφή της συζήτησης είναι μία ενέργεια μη αναστρέψιμη που σημαίνει ότι όταν τη διαγράψετε δε μπορείτε να την επαναφέρετε. Επίσης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όταν διαγράφεται μία συζήτηση στο δικό σας λογαριασμό δε σημαίνει ότι θα διαγραφεί αυτόματα και από το λογαριασμό του άλλου ατόμου.

Διαγραφή συζήτησης μέσω της web έκδοσης του Facebook

Σε μία συνομιλία που είναι ανοικτή στο κάτω μέρος του Facebook, πατήστε στο “γρανάζι” και έπειτα στην επιλογή Διαγραφή (Delete) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger

Επιβεβαιώστε την ενέργεια διαγραφής πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή.

Εναλλακτικά, αν έχετε ανοίξει τη συνομιλία σε πλήρη εμφάνιση, πατήστε αρχικά στο εικονίδιο εμφάνισης λεπτομερειών και έπειτα πατώντας στο γρανάζι, πατήστε στην επιλογή Διαγραφή (Delete).

Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger

Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή.

Διαγραφή μηνύματος στο Facebook Messenger

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*