Συγχρονισμός Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Οι πρόσφατες αναβαθμίσεις των εφαρμογών Mail, Calendar και People έφεραν αρκετά νέα χαρακτηριστικά, ωστόσο αφαιρέθηκε η δυνατότητα συγχρονισμού των ημερολογίων μεταξύ του Google Calendar και της αντίστοιχης εφαρμογής των Windows 8.

Η ενέργεια διακοπής της υποστήριξης του Exchange ActiveSync (EAS) από τη Google είχε γίνει γνωστή τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά δυστυχώς ήρθε πολύ νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί τον Ιούλιο του 2013. Έτσι, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή συγχρονισμού και εμφάνιση των δεδομένων από το Google Calendar στο ημερολόγιο των Windows 8.

Το «πρόβλημα» αυτό μπορεί να λυθεί έμμεσα με τη χρήση του Outlook.com λογαριασμού σας, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφουμε παρακάτω.

Συνοπτικά, η διαδικασία έχει ως εξής: Θα συνδέσουμε τις δύο υπηρεσίες έτσι ώστε τα δεδομένα από το Google Calendar να στέλνονται αυτόματα στο ημερολόγιο του Outlook.com και έτσι εφ’ όσον έχετε προσθέσει τους δύο λογαριασμούς στα Windows 8 θα εμφανίζονται και στην αντίστοιχη εφαρμογή. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μεθοδολογία είναι one-way, που σημαίνει ότι αν προσθέσετε ένα νέο συμβάν από το ημερολόγιο των Windows 8 δε θα συγχρονιστεί/εμφανιστεί αυτόματα και στο Google Calendar, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Συγχρονισμός ημερολογίων από το Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Αρχικά, συνδεθείτε στον Google λογαριασμό σας και μεταφερθείτε στο Google Calendar. Πατήστε στο βέλος του ημερολογίου που θέλετε να συγχρονίσετε με το Outlook.com και επιλέξτε Ρυθμίσεις ημερολογίου (Calendar settings).

Συγχρονισμός Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, βρείτε την ενότητα Ιδιωτική διεύθυνση (Private address) στο κάτω μέρος και πατήστε στο πράσινο κουμπί iCal, όπως θα δείτε στην εικόνα.

Συγχρονισμός Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Αμέσως μετά, θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με τη διεύθυνση του συγκεκριμένου ημερολογίου την οποία θα χρειαστεί να την αντιγράψετε αφού την επιλέξετε πρώτα (δεξί κλικ και αντιγραφή). Προσοχή, αντιγράψτε τη διεύθυνση και μη πατήσετε στο σύνδεσμο.

Συγχρονισμός Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο Ημερολόγιο (Calendar) του Outlook.com λογαριασμού σας και πατήστε στην επιλογή Εισαγωγή (Import).

Συγχρονισμός Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Μεταβείτε στην κατηγορία Εγγραφή (Subscribe) από τη στήλη στα δεξιά και επικολλήστε την διεύθυνση που αντιγράψατε προηγουμένως από το Google Calendar στο πεδίο Διεύθυνση URL ημερολογίου. Έπειτα, πληκτρολογήστε ένα όνομα για το ημερολόγιο σας, επιλέξτε το χρώμα η/και το σύμβολο που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί Εγγραφή (Subscribe).

Συγχρονισμός Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Αυτό ήταν. Πλέον, κάθε νέο συμβάν που θα προστίθεται στο Google Calendar θα εμφανίζεται αυτόματα τόσο στο ημερολόγιο του Outlook.com όσο και στην αντίστοιχη εφαρμογή των Windows 8.

Αν θέλετε να συγχρονίσετε περισσότερα από ένα ημερολόγια θα χρειαστεί να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία ξανά για κάθε ένα ξεχωριστά.

Τέλος, μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τα ημερολόγια σας από το μενού που θα εμφανιστεί πατώντας στον τροχό που θα βρείτε στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Για περαιτέρω διαχείριση πατήστε στο πεδίο Επιλογές (Options).

Συγχρονισμός Google Calendar σε Outlook.com και Windows 8

Να υπενθυμίσουμε και πάλι ότι τα συγχρονισμένα ημερολόγια από το Google Calendar διατίθενται μόνο για ανάγνωση από το Outlook.com και το Ημερολόγιο των Windows 8. Νέα συμβάντα και αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα θα πρέπει να γίνονται από το Google Calendar και έπειτα θα εμφανίζονται αυτόματα στις συνδεδεμένες υπηρεσίες.

[ via ]

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*