Δε λειτουργούν οι βιβλιοθήκες στα Windows 8 [Λύθηκε]

Οι Βιβλιοθήκες (Libraries) στα Windows 8 είναι ένα από τα χρήσιμα χαρακτηριστικά που κληρονόμησαν από τα Windows 7 και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδυάσουν πολλαπλές τοποθεσίες και φακέλους σε ένα κεντρικό σημείο μέσω του File Explorer. Οι Βιβλιοθήκες αποτελούνται από τους εξής φακέλους: Βίντεο, Εικόνες, Έγγραφα και Μουσική.

Με αφορμή μία πρόσφατη ερώτηση στο Winuser.gr, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η λειτουργία των Βιβλιοθηκών στα Windows 8 όταν προσπαθείτε να τις χρησιμοποιήσετε επιστρέφοντας ένα μήνυμα σφάλματος.

Ανάλογα με την γλώσσα των Windows 8, το σφάλμα που εμφανίζεται είναι το παρακάτω:

Δε λειτουργούν οι Βιβλιοθήκες στα Windows 8

“Music.library-ms” δεν λειτουργεί πλέον”.
Αυτή η βιβλιοθήκη μπορεί να διαγραφεί με ασφάλεια από τον υπολογιστή σας. Οι φάκελοι που έχουν συμπεριληφθεί δεν θα επηρεαστούν.[/do]

“Documents.library-ms” is no longer working.
This library can be safely deleted from your computer. Folders that have been included will not be affected.[/do]

Παρόμοιο σφάλμα εμφανίζεται για τις υπόλοιπες βιβλιοθήκες, Music.library-ms, Videos.library-ms, κλπ.

Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αρκετά εύκολη. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και πάλι τις Βιβλιοθήκες στα Windows 8 όπως και πριν.

Αρχικά, ανοίξτε το φάκελο των Βιβλιοθηκών μέσω του File Explorer, επιλέξτε όλους τους φακέλους και διαγράψτε τους.

Δε λειτουργούν οι Βιβλιοθήκες στα Windows 8

Στη συνέχεια, πατήστε δεξί κλικ στην ενότητα Βιβλιοθήκες (Libraries) του αριστερού μενού και επιλέξτε Επαναφορά προεπιλεγμένων βιβλιοθηκών (Restore default libraries).

Δε λειτουργούν οι Βιβλιοθήκες στα Windows 8

Αυτό ήταν! Οι βιβλιοθήκες σας έχουν επανέλθει στην αρχική τους κατάσταση και πλέον μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε ξανά.

Αν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα με τον υπολογιστή σας ή έχετε απορίες σχετικά με τα Windows και τα υπόλοιπα προϊόντα της Microsoft, περιμένουμε τις ερωτήσεις σας στο Winuser.gr, τη νέα κοινότητα για τους φίλους των Windows.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. kalispera.ekana afto pou deixnete parapano alla epidi eixa kai alous dikous mou fakelous ektos apo tous fakelous ton windows mou vgazi to idio provlima kai den anigoun pali.eiparxoun kapou alou sta windows?ti allo na kano gia na paro apomesa ta arxia pou xriazome?

    • Οι φάκελοι που συμπεριλαμβάνονται στις Βιβλιοθήκες αποτελούν “συντομεύσεις” για φακέλους που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στο σκληρό δίσκο. Αν έχεις διαγράψει τις βιβλιοθήκες με τον παραπάνω τρόπο θα πρέπει να συμπεριλάβεις ξανά τους ίδιους φακέλους από την αρχή. Εφ’ όσον διέγραψες μόνο τις βιβλιοθήκες, οι φάκελοι συνεχίζουν να υπάρχουν στο σκληρό δίσκο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*