Ας διεκρινήσουμε κάτι για τις γλώσσες στα Windows 10

Κατά καιρούς δέχομαι ερωτήσεις που αφορούν τις γλώσσες στα Windows 10, πώς αλλάζουν και γιατί ενώ κάποιος έχει αλλάξει τη γλώσσα συνεχίζει να εμφανίζεται και η προηγούμενη σε ορισμένα σημεία. Επειδή δε γίνεται να απαντάω στον κάθε έναν ξεχωριστά για τον τρόπο που λειτουργούν οι γλώσσες, αυτό το άρθρο θα είναι η βάση για τους επόμενους οδηγούς.

Πριν προχωρήσετε στις ρυθμίσεις της γλώσσας στα Windows 10, θα χρειαστεί να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα που αφορούν τις γλώσσες και πώς χρησιμοποιούνται. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ωστόσο το θεωρώ βασικό.

Στα Windows 10 υπάρχουν τρεις “έννοιες” που αφορούν τη γλώσσα. Είναι η γλώσσα εμφάνισης, η γλώσσα συστήματος και η γλώσσα εισόδου. Στην περίπτωσή μας θα επικεντρωθούμε στις δύο πρώτες.

Γλώσσα εμφάνισης VS γλώσσα συστήματος

Η γλώσσα εμφάνισης είναι στην ουσία η γλώσσα που θα εμφανίζονται τα μενού, τα παράθυρα, τα μηνύματα, οι ειδοποιήσεις, κλπ. Αν έχετε επιλέξει τα Ελληνικά τότε αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας θα εμφανίζονται όλα στα Ελληνικά. Η γλώσσα εμφάνισης μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι έχουμε δύο λογαριασμούς, τότε ο ένας μπορεί να έχει ως γλώσσα εμφάνισης τα Ελληνικά και ο άλλος τα Αγγλικά.

Ωραία μέχρι εδώ; Περίφημα.

Η γλώσσα συστήματος είναι στην ουσία η γλώσσα που επιλέξατε όταν εγκαταστήσατε τα Windows για πρώτη φορά. Η γλώσσα συστήματος αφορά όλες τις λειτουργίες όταν δεν είστε συνδεμένος με κάποιο λογαριασμό χρήστη. Τι σημαίνει αυτό; Ας το δούμε καλύτερα με ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι κάνουμε μία νέα εγκατάσταση των Windows 10 και επιλέγουμε ως γλώσσα τα Αγγλικά (γλώσσα συστήματος).

Στη συνέχεια, αφού είμαστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό μας, προσθέτουμε ως γλώσσα εμφάνισης τα Ελληνικά. Και η γλώσσα αλλάζει.

Οπότε, έχουμε τα Αγγλικά ως γλώσσα συστήματος και τα Ελληνικά ως γλώσσα εμφάνισης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μέχρι να συνδεθούμε στο λογαριασμό μας θα υπερισχύει η γλώσσα συστήματος (δηλ. τα Αγγλικά) ενώ αφού συνδεθούμε θα υπερισχύει η γλώσσα εμφάνισης (δηλ. τα Ελληνικά).

Γι’ αυτό το λόγο, εσείς μπορεί να έχετε αλλάξει τη γλώσσα εμφάνισης μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows 10 αλλά συνεχίζετε να βλέπετε διαφορετική γλώσσα στην οθόνη σύνδεσης και κατά την επανεκκίνηση ή τερματισμό λειτουργίας του υπολογιστή σας (που σημαίνει ότι δε είστε πλέον συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας).

Άρα, αν δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό χρήστη στα Windows τότε σε τι γλώσσα θα εμφανίζονται τα μενού και τα παράθυρα; Για να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα θα χρειαστεί να δείτε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Τόσο η γλώσσα εμφάνισης όσο και η γλώσσα συστήματος μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και να επιλέξετε αυτή που θέλετε.

Πιστεύω να ξεκαθάρισα λιγάκι ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους και τον τρόπο που λειτουργούν οι γλώσσες στα Windows 10.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*