Γρήγορη εναλλαγή συσκευών ήχου στα Windows 10

Σκεφτείτε το εξής σενάριο. Ακούτε μουσική από τα ηχεία του laptop σας και θέλετε να συνεχίσετε την ακρόαση φορώντας τα ακουστικά σας. Αφού τα συνδέσετε στην θύρα του υπολογιστή, τότε αυτόματα ο ήχος σταματά να αναπαράγεται από τα ηχεία και συνεχίζετε την ακρόαση από τα ακουστικά. Τα Windows 10 ευτυχώς είναι αρκετά “έξυπνα” στην αυτόματη εναλλαγή μεταξύ των συσκευών αναπαραγωγής.

Για να συνεχίσετε να ακούτε τη μουσική σας από τα ηχεία του laptop θα χρειαστεί είτε να αποσυνδέσετε τα ακουστικά είτε να αλλάξετε τη συσκευή αναπαραγωγής. Στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, αυτό έπρεπε να γίνει μέσα από τις ρυθμίσεις ήχου. Δεν ήταν δύσκολο αλλά απαιτούσε περισσότερα κλικ από το χρήστη.

Στα Windows 10 η εναλλαγή μεταξύ των συσκευών αναπαραγωγής έγινε ακόμη πιο εύκολη και προσιτή σε όλους. Έτσι, μπορείτε να εναλλάσσετε μεταξύ ηχείων του υπολογιστή, ακουστικών και άλλων συσκευών εύκολα και γρήγορα, όπως θα δείτε παρακάτω.

Εναλλαγή συσκευών ήχου στα Windows 10

Κάνοντας ένα κλικ στο εικονίδιο του ήχου στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης, εκεί που βρίσκονται τα εικονίδια της περιοχής ειδοποιήσεων, εμφανίζεται η τρέχουσα ενεργοποιημένη συσκευή ήχου του υπολογιστή σας.

Γρήγορη εναλλαγή συσκευών ήχου στα Windows 10

Πατώντας στο βελάκι, όπως φαίνεται στην εικόνα, εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες συσκευές ήχου. Αυτό σημαίνει ότι θα εμφανίζεται η (ενσωματωμένη) κάρτα ήχου, τα ακουστικά σας και οι εξωτερικές συσκευές ήχου. Επιλέγοντας μία άλλη συσκευή τότε ενεργοποιείται άμεσα και ο ήχος πλέον διοχετεύεται μέσω αυτής.

Γρήγορη εναλλαγή συσκευών ήχου στα Windows 10

Στη δική μου περίπτωση μπορώ πολύ εύκολα να εναλλάσσω τον ήχο μεταξύ της εσωτερικής κάρτας ήχου (Realtek) και της εξωτερικής που είναι συνδεδεμένη μέσω USB (Focusrite).

Αυτό ήταν! Τόσο απλά, μπορείτε να εναλλάσσετε τις συσκευές ήχου στον Windows 10 υπολογιστή σας.

Απενεργοποίηση συσκευών που δε χρησιμοποιείτε

Πριν κλείσουμε, μια τελευταία σημείωση για να κρατήσουμε τη λίστα καθαρή. Όπως θα είδατε στην παραπάνω εικόνα, ως συσκευή ήχου εμφανίζεται και η οθόνη μου χωρίς ωστόσο να τη χρησιμοποιώ για αυτό το σκοπό. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμώ να την απενεργοποιήσω για να μην εμφανίζεται στη λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές. Πώς το κάνω αυτό; Πολύ εύκολα.

Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ήχου και έπειτα στην επιλογή Συσκευές αναπαραγωγής (Playback Devices).

Γρήγορη εναλλαγή συσκευών ήχου στα Windows 10

Εδώ, στην καρτέλα Αναπαραγωγή (Playback), βρείτε τη συσκευή που θέλετε να μην εμφανίζεται στη λίστα, πατήστε δεξί κλικ και έπειτα στην επιλογή Απενεργοποίηση (Disable).

Γρήγορη εναλλαγή συσκευών ήχου στα Windows 10

Δε χρειάζεται κάτι άλλο. Για να εμφανίσετε και πάλι μία απενεργοποιημένη συσκευή, ενεργοποιήστε την επιλογή Προβολή απενεργοποιημένων συσκευών (Show disabled devices) αφού πρώτα πατήσετε δεξί κλικ σε μία οποιαδήποτε συσκευή.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*