Εμφάνιση κρυφών συσκευών στα Windows

Δείτε πώς να εμφανίσετε τις κρυφές συσκευές αλλά και τις συσκευές που δεν υπάρχουν πια στον Windows υπολογιστή σας.

Η Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) σας βοηθά να δείτε και να διαχειριστείτε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές του υπολογιστή σας. Ως προεπιλογή, εμφανίζονται μόνο οι τρέχουσες συνδεδεμένες συσκευές τόσο από το εσωτερικό του υπολογιστή (κάρτα γραφικών, ήχου, usb controllers) όσο και από τις περιφερειακές όπως το πληκτρολόγιο, ποντίκι, εξωτερικός σκληρός δίσκος, εκτυπωτής, κλπ.

Συσκευές όπως πχ. ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος που έχετε συνδέσει παλαιότερα στον υπολογιστή και πλέον δε πρόκειται να συνδεθεί ξανά δεν εμφανίζεται στη λίστα, ωστόσο η εγγραφή του παραμένει ως “non-present” συσκευή. Ορισμένες φορές, κατά τη διάγνωση προβλημάτων χρειάζεται να εμφανίσουμε αυτές τις εγγραφές για να τις καταργήσουμε ολοκληρωτικά από τον υπολογιστή με στόχο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα σύνδεσης με περιφερειακές συσκευές.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να εμφανίσετε τις κρυφές καθώς επίσης και τις συσκευές που δεν υπάρχουν πια στον υπολογιστή σας. Η διαδικασία είναι η ίδια για Windows 7, 8, 8.1 και Windows 10 υπολογιστές.

Εμφάνιση κρυφών συσκευών στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager)

Αρχικά, ανοίξτε ένα παράθυρο της Γραμμής Εντολών (Command Prompt) με δικαιώματα διαχειριστή. Ένας γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πληκτρολογήσετε cmd στο μενού της Έναρξης και με δεξί κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο να επιλέξετε Εκτέλεση ως διαχειριστής (Run as administrator).

Εδώ, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter.

SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1[/do]

Εμφάνιση κρυφών συσκευών στα Windows

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την εντολή devmgmt.msc και πατήστε Enter για να ανοίξει το παράθυρο της Διαχείρισης Συσκευών (Device Manager).

Έπειτα, από το μενού Προβολή (View), πατήστε στην επιλογή Εμφάνιση των κρυφών συσκευών (Show hidden devices).

Εμφάνιση κρυφών συσκευών στα Windows

Πλέον, θα μπορείτε να δείτε όλες τις συσκευές που έχουν συνδεθεί και εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας για να προχωρήσετε σε περαιτέρω ενέργειες διάγνωσης προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.

Εμφάνιση κρυφών συσκευών στα Windows

Σημείωση: Η παραπάνω εντολή χρειάζεται για εκδόσεις των Windows 7 και προγενέστερες. Από τα Windows 8, 8.1 και Windows 10 απλά ενεργοποιήστε την επιλογή εμφάνισης των κρυφών συσκευών.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Πως να κάνω τον υπολογιστή να κρατάει περισσότερα σημεία επαναφοράς που βρίσκω πάντα μόνο ένα ?

  2. Και κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω, είναι ότι δεν μου λειτουργούν άγνωστο από πότε το πλήκτρο FN αλλά και το ποντίκι αφής , το αντιλήφθηκα εδώ και 2 μήνες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*