Εμφάνιση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών στα Windows 8

Στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows το μενού Έναρξη περιείχε τη λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών του λειτουργικού μέσα από το μενού Όλα τα προγράμματα (All programs). Στα Windows 8 το μενού Έναρξη έχει αντικατασταθεί πλέον από την οθόνη της Έναρξης και μέσω αυτής μπορείτε να δείτε όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας.

Αν και η πιο γρήγορη μέθοδος εύρεσης μίας εφαρμογής είναι μέσω της αναζήτησης πληκτρολογώντας το όνομα της, ωστόσο μπορείτε να δείτε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές των Windows 8 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αφού μεταφερθείτε στην οθόνη της Έναρξης (Start screen) πατήστε δεξί κλικ στον κενό χώρο της Έναρξης ή σύρετε ελαφρά από την κάτω πλευρά της οθόνης προς το κέντρο αν ο υπολογιστής σας διαθέτει οθόνη αφής. Στην μπάρα επιλογών που θα εμφανιστεί πατήστε στο εικονίδιο Όλες οι εφαρμογές (All apps) που θα βρείτε στην κάτω δεξιά γωνία.

Εδώ, θα βρείτε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές των Windows 8, τόσο των desktop όσο και αυτών που έχετε εγκαταστήσει από το Windows Store, ταξινομημένων σε κατηγορίες.

Αν ο αριθμός των εγκατεστημένων εφαρμογών είναι μεγάλος και δυσκολεύεστε να βρείτε την εφαρμογή που αναζητάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σμίκρυνση (semantic zoom) πατώντας στο εικονίδιο που θα βρείτε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Έτσι, με τη χρήση του semantic zoom θα εμφανιστούν κατηγοριοποιημένα με τα αρχικά της αλφαβήτου και των εφαρμογών για γρήγορη μετάβαση στην εφαρμογή που επιθυμείτε.

Πατώντας σε ένα από τα κουτάκια θα μεταφερθείτε αμέσως στις αντίστοιχες εγκατεστημένες εφαρμογές.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*