Επέλεξε τους φακέλους που θα συγχρονίσεις από το SkyDrive στον υπολογιστή σου

Στην τελευταία έκδοση του SkyDrive η Microsoft πρόσθεσε ένα νέο και αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό, τον επιλεκτικό συγχρονισμό φακέλων. Το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για περιπτώσεις όπου ένας χρήστης διαθέτει πολλά GB αποθηκευτικού χώρου στο SkyDrive και επιθυμεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο στο σκληρό δίσκο επιλέγοντας να συγχρονίσει μόνο τους φακέλους που τον ενδιαφέρουν. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ποιοι από τους φακέλους του SkyDrive λογαριασμού σας θα συγχρονίζονται αυτόματα στον υπολογιστή σας χωρίς να απαιτείται η ολοκληρωτική λήψη όλων των συγχρονισμένων αρχείων και φακέλων.

Δείτε στα παρακάτω βήματα πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επιλεκτικό συγχρονισμό φακέλων μεταξύ του SkyDrive και του υπολογιστή σας.

Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του SkyDrive που θα βρείτε στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών και πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο ρυθμίσεων του SkyDrive μεταφερθείτε στην καρτέλα Επιλογή φακέλων (Choose folders) και πατήστε στο κουμπί Επιλογή φακέλων (Choose folders).

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει αυτόματα πατήστε στην ενότητα Επιλογή φακέλων για συγχρονισμό (Choose folders to sync) για να εμφανιστούν όλοι οι συγχρονισμένοι φάκελοι του SkyDrive λογαριασμού σας.

Εδώ, επιλέξτε τους φακέλους που επιθυμείτε να συγχρονίζονται αυτόματα ανάμεσα στον τρέχον υπολογιστή και το λογαριασμό σας και πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Ο επιλεκτικός συγχρονισμός φακέλων (selective sync) αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν αρκετοί χρήστες του SkyDrive και πλέον είναι διαθέσιμο στην τελευταία έκδοση της desktop εφαρμογής.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*