Πώς να εμφανίσετε τα κρυμμένα αρχεία και φακέλους στα Windows 7

Τα Windows 7 αποκρύπτουν κάποια αρχεία από τον χρήστη ώστε να μην μπορεί να τα “δει” κατά την περιήγηση του στα αρχεία του υπολογιστή. Αυτό ισχύει για αρχεία που είναι σημαντικά για την σωστή λειτουργία των Windows 7 και με μια διαγραφή ή τροποποίηση ενός τέτοιου αρχείου (εσκεμμένα ή μη) μπορεί να είναι η αιτία να παρουσιαστούν προβλήματα στο λειτουργικό. Μερικές φορές όμως, είναι αναγκαίο να έχουμε πρόσβαση στα κρυμμένα αρχεία, συνήθως από κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο, γι’ αυτό θα δούμε αμέσως πώς μπορούμε να τα εμφανίσουμε.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και μεταφερθείτε στην κατηγορία Εμφάνιση και Εξατομίκευση (Appearance and Personalization).

2. Πατήστε στην επιλογή Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων (Show hidden files and folders) της κατηγορίας Επιλογές Φακέλων (Folder Options).

3. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί τικάρετε την επιλογή Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων ή μονάδων δίσκου (Show hidden files, folders, or drives).

4. Αν θέλετε να εμφανίσετε, πέρα από τα αρχεία, τα κρυμμένα αρχεία του συστήματος ξετικάρετε την επιλογή Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος (Hide protected operating system files).

5. Πατήστε Εφαρμογή (Apply) για να αποθηκεύσετε τις επιλογές σας και ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο.

Αυτό ήταν!

Πλέον θα μπορείτε να δείτε όλα τα κρυμμένα αρχεία στα Windows 7.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*