Το Dropbox με ζητάει πίσω αλλά η καρδιά μου πλέον είναι αλλού

Αν με ρωτούσες 1 χρόνο πριν θα σου έλεγα ότι πολύ δύσκολα θα άφηνα το πολυαγαπημένο μου Dropbox για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν αλλά καμία δεν το έφτανε.

Έτσι, όλα κυλούσαν όμορφα μέχρι που η Microsoft “αναγκάστηκε” να αναστήσει το SkyDrive μπας και πάρει μία θέση στον cloud χώρο που επικρατούσε το Dropbox. Το ίδιο έκανε και η Google με το Drive, όχι που θα καθόταν έτσι.

Στην αρχή το SkyDrive ήταν μια μέτρια εναλλακτική λύση χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Απλά καλό. Το χρησιμοποιούσα παράλληλα με το Dropbox στο PC αλλά το Dropbox παρέμενε το βασικό μου cloud drive.

Το Dropbox με ζητάει πίσω αλλά η καρδιά μου πλέον είναι αλλού

Λίγους μήνες μετά, η κατάσταση άρχιζε να αλλάζει. Νέα εμφάνιση στο web, επιλεκτικός συγχρονισμός φακέλων, απομακρυσμένη μεταφορά αρχείων, εφαρμογές για Android, iOS, Windows Phone, έδειχναν ότι η Microsoft το είχε πάρει σοβαρά να “χτυπήσει” το Dropbox, Google Drive και ότι άλλο cloud drive υπάρχει.

Για μένα, το πέτυχε.

Το SkyDrive δεν είναι πλέον ακόμη 5, 10, 15 GB στο cloud έτσι για να έχουμε να λέμε. Έχει ξεφύγει προ πολλού από αυτή τη θέση. Είναι πλέον μέρος των Windows 8.1, του Office 365, των Windows Phones 8, του Internet Explorer 11. Είναι παντού. Είναι υπεύθυνο για το backup και τον συγχρονισμό σε ότι αφορά το οικοσύστημα της Microsoft.

Θα σου πω το εξής. Κάνεις εγκατάσταση τα Windows 8.1 και το μόνο που μένει να κάνεις είναι να βάλεις τις desktop εφαρμογές που χρησιμοποιείς. Όλα τα άλλα συγχρονίζονται αυτόματα. Όλα όμως. Όταν πάρεις καινούριο PC θα το καταλάβεις, trust me.

Και φυσικά, τώρα με τα Windows 8.1 το SkyDrive είναι κυριολεκτικά μέρος του λειτουργικού. Και λειτουργεί καλύτερα από κάθε Dropbox, Google Drive, κλπ. Το έχω εξηγήσει, δε χρειάζεται να λέω τα ίδια.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι Dropbox, Google Drive, Box, κλπ., δεν είναι πολύ καλές λύσεις για όλους εκεί έξω. Αντιθέτως. Απλά για μένα αυτή τη στιγμή το SkyDrive αποτελεί την ιδανική λύση. Έχω απεγκαταστήσει το Dropbox οριστικά από τα PC μου, κρατάω ωστόσο το λογαριασμό σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον.

Γι’ αυτό νιώθει μόνο του τελευταία.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*