Ξεκαρφιτσώστε το εικονίδιο του Skype από τη γραμμή εργασιών των Windows

Στις προηγούμενες εκδόσεις, το Skype είχε την ιδιότητα τόσο στα Windows 7 όσο και στα νέα Windows 8 να παραμένει στη γραμμή εργασιών (taskbar) χωρίς τη δυνατότητα ελαχιστοποίησης στην περιοχή ειδοποιήσεων, όπως πολλοί χρήστες επιθυμούσαν. Αν και αυτό το «πρόβλημα» μπορούσε να λυθεί με την εκκίνηση του Skype σε λειτουργία συμβατότητας με προηγούμενη έκδοση των Windows, ωστόσο δεν υπήρχε αντίστοιχη επιλογή μέσω της εφαρμογής.

Με τα νέα χαρακτηριστικά της 6ης έκδοσης του Skype αυτό είναι εφικτό και πλέον μπορείτε να ξεκαρφιτσώσετε το εικονίδιο της εφαρμογής όσο διαρκεί η σύνδεσή σας. Δείτε πώς να το επιτύχετε μέσα από τις ρυθμίσεις του Skype ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αφού ανοίξετε και συνδεθείτε στο Skype, μεταφερθείτε στο μενού Εργαλεία (Tools) και έπειτα στις Επιλογές (Options).

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων μεταβείτε στην ενότητα Για προχωρημένους (Advanced) και έπειτα στην κατηγορία Ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced settings) που θα εμφανιστεί αυτόματα. Εδώ, ξε-τικάρετε την επιλογή Διατήρηση του Skype στη γραμμή εργασιών όσο διαρκεί η σύνδεσή μου (Keep Skype in the taskbar while I’m signed in) και πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση (Save) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Πλέον, πατώντας το κουμπί Χ στην πάνω δεξιά γωνία του Skype, η εφαρμογή θα ελαχιστοποιείται στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών χωρίς, προφανώς, να τερματίζεται η λειτουργία της.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*