Ελέγξτε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να αναβαθμιστεί στα Windows 8

Αρκετοί χρήστες των Windows θα προτιμήσουν να αναβαθμίσουν το τρέχον λειτουργικό τους στα νέα Windows 8 που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να αναβαθμιστεί στα Windows 8 είναι να εκτελέσετε το Βοηθό αναβάθμισης (Upgrade Assistant) που παρέχει η Microsoft.

Ο βοηθός αναβάθμισης θα ελέγξει το υλικό (hardware) του υπολογιστή σας έτσι ώστε να πληρεί τις απαιτήσεις συστήματος, τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τις συνδεδεμένες συσκευές (πχ. εκτυπωτές, οθόνες, κλπ.) έτσι ώστε να σας ενημερώσει αν θα λειτουργούν όλα σωστά με τα Windows 8. Πριν ξεκινήσετε τον βοηθό αναβάθμισης βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδεδεμένες συσκευές στον υπολογιστή σας είναι ενεργοποιημένες για να συμπεριληφθούν στον έλεγχο και την αναφορά συμβατότητας.

Μόλις ανοίξετε το εκτελέσιμο αρχείο θα ξεκινήσει αυτόματα η σάρωση του υπολογιστή σας. Η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει λίγα λεπτά ανάλογα με το πλήθος των εγκατεστημένων εφαρμογών και των συνδεδεμένων συσκευών.

Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση του υπολογιστή σας, ο βοηθός αναβάθμισης θα σας ενημερώσει σχετικά με τη συμβατότητα των εφαρμογών και των συσκευών σας. Αν ο υπολογιστής σας τρέχει ήδη τα Windows 7 είναι πολύ πιθανό να μην αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο ενδεχομένως να χρειαστεί να εξετάσετε ορισμένες επιμέρους επιλογές πριν από την αναβάθμιση στα Windows 8.

Πατώντας στην επιλογή Εμφάνιση λεπτομερειών συμβατότητας (See compatibility details) μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για κάθε εφαρμογή και συσκευή ξεχωριστά. Επίσης, η αναφορά συμβατότητας θα σας ενημερώσει σχετικά με την υποστήριξη συγκεκριμένων δυνατοτήτων των Windows 8 όπως η λειτουργία κουμπώματος (snap apps), η Ασφαλής εκκίνηση (Secure boot), η χρήση του Windows Store, κλπ. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε τις λεπτομέρειες για περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του βοηθού αναβάθμισης.

Αμέσως μετά, πατώντας στο κουμπί Επόμενο (Next), θα χρειαστεί να επιλέξετε αν επιθυμείτε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία, τις ρυθμίσεις των Windows και τις εφαρμογές έτσι ώστε σας προτείνει τις αντίστοιχες εκδόσεις των Windows 8. Βέβαια, ανάλογα με την έκδοση των Windows που τρέχει ήδη στον υπολογιστή σας οι συγκεκριμένες επιλογές θα είναι διαφορετικές. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τέλος, ο βοηθός αναβάθμισης θα σας προτείνει την αγορά των αντίστοιχων εκδόσεων των Windows 8 ή των Windows 8 Pro ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτει ο υπολογιστής σας. Πατώντας στο κουμπί Παραγγελία (Order) μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία αγορά των Windows 8 online που θα δούμε αναλυτικά βήμα-βήμα σε επόμενο άρθρο. Διαφορετικά, πατήστε στο κουμπί Κλείσιμο (Close) για να κλείσετε το βοηθό αναβάθμισης.

Κατεβάστε τώρα το Βοηθό αναβάθμισης (Upgrade assistant) για να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να αναβαθμιστεί στα νέα Windows 8.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*