Δημιουργήστε μία λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών με το CCleaner

Το CCleaner είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τα Windows το οποίο προσφέρει αρκετές δυνατότητες κυρίως για το «καθάρισμα» του υπολογιστή. Εκτός των άλλων, με το CCleaner μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ εύκολα μία λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών του υπολογιστή σας.

Αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δε πρόκειται να αλλάξει τη ζωή σας, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις εγκατάστασης των Windows από την αρχή. Δημιουργώντας μία λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών με το CCleaner γλυτώνετε κόπο και χρόνο από την καταγραφή των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή, συχνό φαινόμενο λίγο πριν από την επανεγκατάσταση των Windows.

Δείτε στα παρακάτω βήματα πώς να δημιουργήσετε μία λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών του υπολογιστή σας με τη βοήθεια του CCleaner.

Αφού ανοίξετε το CCleaner, μεταβείτε στην κατηγορία Εργαλεία (Tools) και έπειτα στην ενότητα Απεγκατάσταση (Uninstall).

CCleaner, δημιουργήστε λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών

Εδώ, θα βρείτε μία λίστα των εφαρμογών του υπολογιστή σας έτσι ώστε να απεγκαταστήσετε αυτές που επιθυμείτε. Για να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε τη λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών του υπολογιστή σας πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση σε αρχείο κειμένου (Save to text file) που θα βρείτε στην κάτω δεξιά γωνία του CCleaner.

ΜΑΘΕ: Πως με το CCleaner διαγράφεις αρχεία και δεδομένα για πάντα

CCleaner, δημιουργήστε λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών

Αυτό ήταν! Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την τοποθεσία και το όνομα του αρχείου και η λίστα είναι έτοιμη.

CCleaner, δημιουργήστε λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών

Το αρχείο που δημιουργήσατε είναι ένα απλό αρχείο κειμένου (.txt) το οποίο μπορείτε να ανοίξετε με το Σημειωματάριο (Notepad) των Windows ή οποιαδήποτε άλλο επεξεργαστή κειμένου. Μάλιστα, όπως θα δείτε στην παραπάνω εικόνα, πολλές φορές το CCleaner αποθηκεύσει παράλληλα και την έκδοση κάθε εγκατεστημένης εφαρμογής για ακόμη πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες.

[ via ]

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*