Ομαδοποίηση εφαρμογών στα Windows Phone 8.1

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αλφαβητική ομαδοποίηση εφαρμογών στα Windows Phone 8.1 για να βρίσκετε ακόμη πιο γρήγορα την εφαρμογή που αναζητάτε.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η εμφάνιση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών στα Windows Phone 8.1 γίνεται με ένα απλό σύρσιμο προς τα αριστερά από την κεντρική οθόνη της Έναρξης.

Με την εγκατάσταση όλο και περισσότερων εφαρμογών πολύ πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι στη λίστα έχουν προστεθεί τα γράμματα της αλφαβήτου (αγγλικά και ελληνικά), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ομαδοποίηση εφαρμογών στα Windows Phone 8.1

Πατώντας σε ένα γράμμα εμφανίζονται αμέσως μετά όλα τα γράμματα της αλφαβήτου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μετακινηθείτε ακόμη πιο γρήγορα στην εφαρμογή που θέλετε να ανοίξετε χωρίς να χρειάζεται να «σκρολάρετε» έως ότου τη βρείτε. Κάπως έτσι λειτουργεί η αλφαβητική ομαδοποίηση εφαρμογών στα Windows Phone 8.1.

Ομαδοποίηση εφαρμογών στα Windows Phone 8.1

Έτσι, για παράδειγμα, αν θέλετε να ανοίξετε την εφαρμογή Wunderlist που βάση του ονόματος βρίσκεται στο τέλος της λίστας, μπορείτε να μεταβείτε πιο γρήγορα στο κάτω μέρος πατώντας στο γράμμα W από το να τη βρείτε «σκρολάροντας» συνεχώς. Βέβαια, αν χρησιμοποιείτε συχνά μια εφαρμογή θα ήταν προτιμότερο να την προσθέσετε στην Έναρξη ή να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση.

Πώς μπορείτε όμως να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αλφαβητική ομαδοποίηση εφαρμογών στα Windows Phone 8.1;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό γίνεται αυτόματα. Η ομαδοποίηση ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο αριθμός των εγκατεστημένων εφαρμογών στο smartphone ξεπεράσει τις 50. Αν ο συνολικός αριθμός των εφαρμογών είναι μικρότερος των 50 τότε δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Ωστόσο, το παράξενο είναι ότι αν η ομαδοποίηση είναι ενεργοποιημένη γιατί έχετε εγκαταστήσει πολλές εφαρμογές στο Windows Phone 8.1 smartphone και έπειτα απεγκαταστήσετε αρκετές ώστε ο αριθμός τους να είναι κάτω των 50, η ομαδοποίηση παραμένει ενεργή χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσετε.

Ο μόνος τρόπος για να την απενεργοποιήσετε είναι να επαναφέρετε το Windows Phone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (reset) που όμως σημαίνει ότι θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα και θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ξανά από την αρχή το smartphone.

Προσωπικά, μου αρέσει η αλφαβητική ομαδοποίηση εφαρμογών και τη χρησιμοποιώ συχνά στο Windows Phone μου αλλά θα ήταν καλύτερο να υπάρχει μία επιλογή στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση σύμφωνα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε κατόχου ενός Windows Phone.

Χρησιμοποιείτε την ομαδοποίηση εφαρμογών στο δικό σας Windows Phone;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*