Βρείτε τις ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1

Δείτε που «κρύβονται» όλες οι ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1 για το λειτουργικό και τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Όταν πάρετε στα χέρια σας το καινούριο σας τηλέφωνο με Windows Phone 8.1, μία από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνετε είναι να το ρυθμίσετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Παρακάτω, θα δείτε πώς να ανοίξετε τις ρυθμίσεις για το τηλέφωνο και τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε σε «λάθος» σημεία.

Άνοιγμα των ρυθμίσεων τηλεφώνου στα Windows Phone 8.1

Από την αρχική οθόνη Έναρξης σύρετε προς τα αριστερά για να εμφανίσετε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Εδώ, βρείτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις, αν έχετε τη γλώσσα στα ελληνικά, ή το εικονίδιο Settings αν η γλώσσα εμφάνισης είναι στα αγγλικά. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλφαβητική ομαδοποίηση για ακόμη πιο γρήγορη αναζήτηση.

Βρείτε τις ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1

Tip: Πατώντας παρατεταμένα στο εικονίδιο των ρυθμίσεων μπορείτε να το καρφιτσώσετε στην οθόνη Έναρξης για να μπορείτε να ανοίγετε τις ρυθμίσεις ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα.

Βρείτε τις ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1

Επιπλέον, μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις τηλεφώνου στα Windows Phone 8.1 απευθείας από το κέντρο ειδοποιήσεων (notification center). Σύρετε από το επάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω και πατήστε στο εικονίδιο Όλες οι ρυθμίσεις (All settings) όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Βρείτε τις ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1

Tip: Σύρετε με το δάκτυλο έως ότου εμφανιστούν τα εικονίδια γρήγορης πρόσβασης, δε χρειάζεται απαραίτητα να εμφανίσετε ολόκληρο το κέντρο ειδοποιήσεων.

Ρυθμίσεις τηλεφώνου και εφαρμογών στα Windows Phone 8.1

Οι ρυθμίσεις διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τις ρυθμίσεις συστήματος και τις ρυθμίσεις εφαρμογών. Εδώ θα βρείτε το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων για κάθε λειτουργία που θα χρειαστεί να αλλάξετε στο νέο σας τηλέφωνο με Windows Phone 8.1.

Βρείτε τις ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1

Καλό θα είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας για να δείτε πώς μπορείτε να το προσαρμόσετε στα μέτρα σας.

Τέλος, για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις μιας εγκατεστημένης εφαρμογής θα χρειαστεί αρχικά να την ανοίξετε και να μεταβείτε στις ρυθμίσεις από το μενού που θα εμφανιστεί όταν πατήσετε στις «τρεις τελείες», όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Βρείτε τις ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1

Πλέον γνωρίζετε που είναι και πώς θα βρείτε όλες τις ρυθμίσεις στα Windows Phone 8.1. Γενικότερα, να θυμάστε ότι οι «γενικές» ρυθμίσεις βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα σημείο ενώ οι ρυθμίσεις για κάθε εφαρμογή βρίσκονται «μέσα» στην εφαρμογή.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Καλησπέρα.
    Χρησιμοποιω εδώ κ καιρο το lumia 930
    Προσφατα κατεβασα μια εφαρμογή glance screen οπου μου εγκατασταθηκε στις ρυθμισεις
    tap λοιπον στη νεα ρυθμιση και δεν συμβαινει τιποτα
    Καμμια ιδεα?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*