Απενεργοποίηση της ενσωματωμένης κάμερας του laptop στα Windows

Δείτε πώς να απενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη κάμερα (webcam) του laptop υπολογιστή σας στα Windows 8/8.1 και Windows 7.

Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου ένα laptop για να το επισκευάσω και μόλις το άνοιξα παρατήρησα κάτι περίεργο. Στη θέση της ενσωματωμένης κάμερας πάνω από την οθόνη ήταν κολλημένο ένα κομμάτι μαύρης κολλητικής ταινίας. Όταν επικοινώνησα με τον κάτοχο του laptop για να τον ρωτήσω γιατί έκανε κάτι τέτοιο, μου απάντησε ότι σε περίπτωση που πέσει θύμα κάποιου χάκερ να μη μπορούν να τον παρακολουθούν ή να δουν ποιος είναι και τι κάνει.

Οκ, σεβαστό.

Αντί να κολλήσετε και εσείς ένα κομμάτι μαύρης ταινίας στην κάμερα του υπολογιστή σας για να μη σας παρακολουθούν, μπορείτε πολύ απλά να απενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη webcam του laptop. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι δε πρόκειται να τη χρησιμοποιείτε πια για βίντεο-κλήσεις, φωτογραφίες, video, κλπ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε τη διαδικασία στα Windows 8/8.1, ωστόσο τα βήματα είναι παρόμοια για τις προηγούμενες εκδόσεις όπως τα Windows 7.

Απενεργοποίηση κάμερας laptop στα Windows 8/8.1 και Windows 7

Αρχικά, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) είτε από τον Πίνακα Ελέγχου είτε από τη συντόμευση στο κρυφό μενού επιλογών της Έναρξης. Όπως θα δείτε, εμφανίζεται η λίστα όλων των συσκευών του υπολογιστή σας.

Πατήστε στο βελάκι της ενότητας Συσκευές απεικόνισης (Imaging devices) για να εμφανιστεί η ενσωματωμένη webcam του laptop. Στη δική μου περίπτωση είναι η Lenovo EasyCamera, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα. Προφανώς, στο δικό σας laptop να έχει ενδεχομένως διαφορετικό όνομα. Πατήστε δεξί κλικ στο όνομα της webcam και έπειτα στην επιλογή Απενεργοποίηση (Disable).

Απενεργοποίηση της ενσωματωμένης κάμερας του laptop στα Windows

Στο προειδοποιητικό μήνυμα που θα εμφανιστεί, πατήστε Ναι (Yes) για να επιβεβαιώσετε την απενεργοποίηση της webcam στο laptop σας.

Απενεργοποίηση της ενσωματωμένης κάμερας του laptop στα Windows

Αυτό ήταν! Η ενσωματωμένη webcam του laptop είναι πλέον απενεργοποιημένη.

Προσοχή: Απενεργοποιώντας την κάμερα του laptop σας σημαίνει ότι δε θα έχετε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιείτε για βίντεο-κλήσεις μέσω Skype, Facebook, κλπ., καθώς επίσης δε θα μπορείτε να «τραβάτε» φωτογραφίες.[/do]

Για να ενεργοποιήσετε ξανά την κάμερα του laptop, ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία με τη διαφορά ότι θα πατήσετε στην επιλογή Ενεργοποίηση (Enable) στο αντίστοιχο μενού.

Απενεργοποίηση της ενσωματωμένης κάμερας του laptop στα Windows

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Η κάμερα τού λάπτοπ μου Fujitsu LIFEBOOK E751, επιτρέπει να βλέπω τον καλούντα. Αντίθετα εμένα δεν με εμφανίζει στη συνομιλία. Πηγαίνω στα Εργαλεία, επιλέγω Ρύθμιση κάμερας, αλλά στη μικρή οθόνη που εμφανίζει, το χρώμα είναι μαύρο, και ένας κύκλος γυρίζει συνεχώς. Βιντεομήνυμα μού επιτρέπει να γράψω. Έχω ζητήσει αλλαγή πληροφοριών ασφαλείας, που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου. Μήπως αυτό επηρεάζει; Την απενεργοποίησα και την ξαναενεργοποίησα, αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*