Τερματισμός λειτουργίας και επανεκκίνηση στα Windows 8

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έφερε η νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 8, Consumer Preview, είναι η παντελής απουσία του μενού Έναρξη που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Μέχρι και τα Windows 7 η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουμε για να κλείσουμε τον υπολογιστή μας ήταν να πατήσουμε, αρχικά, στο μενού Έναρξη και έπειτα να επιλέξουμε Τερματισμός λειτουργίας (Shut down), Επανεκκίνηση (Restart) κλπ., είτε διαφορετικά, να πατήσουμε στο κουμπί Power, σε περίπτωση που είχαμε ρυθμίσει τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Πλέον, στα Windows 8 η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας είναι αρκετά διαφορετική από τον τρόπο που έχετε συνηθίσει, ωστόσο όπως θα δείτε παρακάτω είναι αρκετά εύκολη και απλή.

Διαβάστε εδώ τον ανανεωμένο οδηγό για την τελική έκδοση των Windows 8.[/do]

Μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και σύρετε ελαφρά προς τα πάνω για να εμφανιστούν οι επιπλέον επιλογές, το λεγόμενο μενού Charms, και πατήστε στο εικονίδιο Settings. Διαφορετικά, μπορείτε να πατήσετε Win + C για να ανοίξετε το μενού Charms ή Win + I για να μεταφερθείτε αμέσως στο παρακάτω μενού. (Όπου Win είναι το πλήκτρο των Windows).

Στο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί αμέσως μετά, κάντε κλικ στην εικονίδιο Power και επιλέξτε μία από τις ενέργειες που επιθυμείτε όπως Αναστολή λειτουργίας (Sleep), Τερματισμός λειτουργίας (Shut down) ή Επανεκκίνηση (Restart).

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Power του υπολογιστή σας ή να πατήσετε το συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl + Alt + Del, μία φορά, και να επιλέξετε την ενέργεια σας από το εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία.

Αυτό ήταν! Αρκετά απλό έτσι;

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος οδηγός δημοσιεύτηκε για τη δοκιμαστική έκδοση Consumer Preview των Windows 8. Ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στην τελική έκδοση του λειτουργικού.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*