Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Επιλέξτε ποια εικονίδια και ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών κάτω δεξιά στα Windows 8 και 8.1.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα της σειράς και να μάθετε τα πάντα για την περιοχή ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.[/do]

Στην περιοχή ειδοποιήσεων εμφανίζονται εικονίδια και ειδοποιήσεις των Windows και εφαρμογών στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης. Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να διαχειριστείτε την εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις για να έχετε μία χρήσιμη και λειτουργική περιοχή ειδοποιήσεων στον δικό σας υπολογιστή.

Άνοιγμα των ρυθμίσεων

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων των εικονιδίων είναι πατώντας στο «βελάκι» για να εμφανίστε τα κρυφά εικονίδια και στη συνέχεια στην επιλογή Προσαρμογή (Customize), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Διαφορετικά, αν δεν εμφανίζεται το βελάκι, υπάρχει και άλλος τρόπος. Πατήστε δεξί κλικ στον κενό χώρο της γραμμής εργασιών και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties) από το αναδυόμενο μενού που θα εμφανιστεί.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Στο νέο παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Γραμμή εργασιών (Taskbar) και πατήστε στο κουμπί Προσαρμογή (Customize) της ενότητας Περιοχή ειδοποιήσεων (Notification area).

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Ρυθμίσεις και συμπεριφορές εμφάνισης – απόκρυψης εικονιδίων

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να επιλέξετε ποια από τα εικονίδια συστήματος και εφαρμογών θα εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Για κάθε εικονίδιο υπάρχουν 3 διαθέσιμες συμπεριφορές για την εμφάνιση τους.

  • Εμφάνιση εικονιδίου και ειδοποιήσεων (Show icon and notifications)
  • Τόσο το εικονίδιο όσο και η αντίστοιχη ειδοποίηση εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεων.

  • Απόκρυψη εικονιδίου και ειδοποιήσεων (Hide icon and notifications)
  • Το εικονίδιο και οι αντίστοιχες ειδοποιήσεις παραμένουν κρυφές. Για να τις εμφανίσετε θα χρειαστεί να πατήσετε στο «βελάκι».

  • Εμφάνιση μόνο των ειδοποιήσεων (Only show notifications)
  • Το εικονίδιο παραμένει κρυφό ενώ οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται αυτόματα όταν υπάρχει δραστηριότητα που αφορά την εκάστοτε εφαρμογή.

Η προκαθορισμένη συμπεριφορά στα Windows 7, Windows 8 και 8.1 είναι η «Εμφάνιση εικονιδίου και ειδοποιήσεων» για τα εικονίδια συστήματος και η «Εμφάνιση μόνο των ειδοποιήσεων» για τα εικονίδια των εφαρμογών.[/do]

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Επιλέξτε τη συμπεριφορά που επιθυμείτε για κάθε εικονίδιο και πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Εναλλακτικά, δείτε εδώ αν θέλετε να εμφανίζονται πάντοτε όλα τα εικονίδια και οι ειδοποιήσεις στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Η γρήγορη μέθοδος εμφάνισης και απόκρυψης εικονιδίων

Τώρα που γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε τα εικονίδια στην περιοχή ειδοποιήσεων, ας δούμε και πώς να τα εμφανίσετε και να τα αποκρύψετε απλά και γρήγορα. Like a boss.

Για να αποκρύψετε ένα εικονίδιο, πατήστε αριστερό κλικ στο εικονίδιο και χωρίς να αφήσετε το πλήκτρο του ποντικιού σύρετε προς τα πάνω έως ότου εμφανιστεί το πλαίσιο με τα κρυφά εικονίδια. Όπως θα παρατηρήσετε, εμφανίζεται ένας κέρσορας που θα σας βοηθήσει να αποκρύψετε και να μετακινήσετε το εικονίδιο στη θέση που επιθυμείτε.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Αντίστοιχα, για να εμφανίσετε ένα εικονίδιο, πατήστε αρχικά στο βελάκι για να δείτε τα κρυφά εικονίδια και στη συνέχεια σύρετε το εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων και στη θέση που θέλετε να εμφανίζεται.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Στο ίδιο παράθυρο ρυθμίσεων μπορείτε να επιλέξετε ποια από τα εικονίδια συστήματος (ρολόι, ένταση ήχου, δίκτυο, κλπ.) θα εμφανίζονται κάτω δεξιά. Αν κάποια από τις συμπεριφορές αυτών των εικονιδίων είναι «γκρίζες» και δε μπορείτε να τις αλλάξετε σημαίνει ότι έχουν απενεργοποιηθεί. Δείτε εδώ πώς να ενεργοποιήσετε τα εικονίδια συστήματος στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Αλλαγή θέσης και μετακίνηση εικονιδίων

Με ένα απλό drag-and-drop ενός εικονιδίου μπορείτε να μετακινήσετε και να αλλάξετε τη θέση του τοποθετώντας το εκεί που επιθυμείτε.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίων

Αφαίρεση εικονιδίων από την περιοχή ειδοποιήσεων

Αν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιο εικονίδιο ολοκληρωτικά από την περιοχή ειδοποιήσεων, υπάρχουν δύο περιπτώσεις.

  • Αν πρόκειται για κάποιο από τα εικονίδια συστήματος, τότε θα χρειαστεί να το απενεργοποιήσετε.
  • Αν πρόκειται για κάποιο από τα εικονίδια εφαρμογών, τότε θα χρειαστεί να μπείτε στις ρυθμίσεις της εκάστοτε εφαρμογής και να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση του εικονιδίου από εκεί ή απευθείας από το αναδυόμενο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί πατώντας δεξί κλικ στο εικονίδιο. Ένα μεγάλο μέρος των εφαρμογών υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών; Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*