Άνοιγμα του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 8

Στα Windows 7 ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να ανοίξει κανείς τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) είναι μέσω του μενού Έναρξη (Start) στο οποίο υπάρχει η ανάλογη επιλογή. Μιας και στα Windows 8 δεν υπάρχει η Έναρξη, τουλάχιστον έτσι όπως την είχατε συνηθίσει έως τώρα, η διαδικασία για το άνοιγμα του πίνακα ελέγχου είναι διαφορετική χωρίς όμως να σημαίνει ότι έγινε πιο δύσκολη.

Update: Δείτε εδώ τον νέο και ενημερωμένο οδηγό για να μάθετε πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) στα Windows 8 και 8.1

Δείτε παρακάτω πώς να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) στα Windows 8 με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεστε.

Ο πιο γρήγορος τρόπος να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) στα Windows 8, σε όποιο σημείο και αν βρίσκεστε, είναι από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί αφού πατήσετε δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

Διαφορετικά, αν βρίσκεστε στην επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε το μενού Charms, πατήστε στην επιλογή Settings και κάντε κλικ στην αντίστοιχη επιλογή του πίνακα ελέγχου που θα εμφανιστεί.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση για να βρείτε τον πίνακα ελέγχου που θα εμφανιστεί μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις “control panel”.

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να καρφιτσώσετε (pin) τον πίνακα ελέγχου στη γραμμή εργασιών (Taskbar) ή στην οθόνη της έναρξης πατώντας δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέγοντας την ενέργεια που επιθυμείτε από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί.

Αν έχετε ανοικτό κάποιο παράθυρο του Windows Explorer θα βρείτε την αντίστοιχη επιλογή στο μενού ribbon του Υπολογιστή (Computer).

Φυσικά, μπορείτε να ανοίξετε τον πίνακα ελέγχου από την Εκτέλεση (Run), με το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του R, πληκτρολογώντας control.exe στο ανάλογο πεδίο.

Αυτό ήταν! Αρκετά εύκολο έτσι;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*