Επιλέξτε ποια έκδοση του Internet Explorer θα ανοίγει αυτόματα στα Windows 8

Στα Windows 8 θα συναντήσετε δύο εκδόσεις του Internet Explorer 10 που θα είναι προ-εγκατεστημένος στο νέο λειτουργικό. Η πρώτη έκδοση είναι ο κλασικός browser έτσι όπως τον γνωρίζατε έως σήμερα ενώ η δεύτερη είναι η Metro έκδοση του browser η οποία προφανώς είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε οθόνες αφής και στερείται ορισμένων λειτουργιών όπως η απουσία υποστήριξης προσθέτων (add-ons), Flash και Java.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, κάθε φορά που επιχειρείτε να ανοίξετε ένα σύνδεσμο από μία εφαρμογή ή πατώντας στο αντίστοιχο πλακίδιο (tile) της νέας έναρξης για να ανοίξετε τον browser, θα παρατηρήσετε ότι ανοίγει η Metro έκδοση του IE10 αφού έχει οριστεί ως προεπιλογή στα Windows 8.

Προφανώς, η ενέργεια αυτή μπορεί να αλλάξει για εσάς που προτιμάτε την κλασική εμφάνιση του Internet Explorer για την περιήγηση σας στο internet από τον υπολογιστή σας.

Αφού ανοίξετε την κανονική έκδοση του IE10 πατήστε στον τροχό που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και επιλέξτε Internet Options από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων του browser μεταβείτε στην καρτέλα Programs. Εδώ όπως θα δείτε στο πάνω μέρος μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις επιλογές σχετικά με το αυτόματο άνοιγμα των συνδέσμων.

Επιλέγοντας Let Internet Explorer decide, σημαίνει ότι μπορεί να ανοίξει μία από τις δύο εκδόσεις του browser ανάλογα με την εφαρμογή από την οποία χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη στιγμή. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε να ανοίγουν πάντα με την Metro έκδοση του IE10 επιλέγοντας Always in Internet Explorer, ή με την κλασική έκδοση επιλέγοντας Always in Internet Explorer on the desktop.

Τέλος, όταν κάνετε κλικ στο πλακίδιο (tile) του IE10 στη νέα οθόνη της έναρξης ανοίγει αυτόματα η Metro έκδοση του browser. Αν θέλετε να αλλάξετε αυτή την ενέργεια ώστε να ανοίγει η κλασική του έκδοση, τικάρετε την επιλογή Open Internet Explorer tiles on the desktop.

Αφού επιλέξετε τις ρυθμίσεις σας πατήστε Apply και OK για αποθηκευτούν οι νέες σας αλλαγές.

Αυτό ήταν!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι μπορείτε να ανοίξετε μία ανοικτή καρτέλα από την Metro έκδοση του IE10 στην κλασική πατώντας στην επιλογή View on the desktop αφού πρώτα κάνετε κλικ στο “κλειδί”, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*