Απεγκατάσταση του Internet Explorer από τον υπολογιστή σας

Αν και τα ποσοστά χρήσης του Internet Explorer είναι αρκετά υψηλά παγκοσμίως, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν διαφορετικούς browsers για το καθημερινό τους σερφάρισμα στο internet με τον Chrome και τον Firefox να κατέχουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις. Αναγνώστης μου ζήτησε τον τρόπο που μπορεί να απεγκαταστήσει τον browser της Microsoft από τον υπολογιστή του, μιας και δε μπορούσε να τον εντοπίσει στη λίστα της κατάργησης προγραμμάτων των Windows.

Αν και δε βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο απεγκατάστασης του Internet Explorer, σε περίπτωση που δε τον χρησιμοποιείτε καθόλου, ωστόσο αν θέλετε να καταργήσετε και εσείς τον browser ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Προγράμματα (Programs) και πατήστε στην επιλογή Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση δυνατοτήτων των Windows (Turn Windows features on or off).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί βρείτε την επιλογή Internet Explorer 9, ή όποια άλλη έκδοση έχετε εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, και κάντε κλικ στο κουτάκι αριστερά για να την ξε-τικάρετε.

Αμέσως μετά θα εμφανιστεί ένα νέο προειδοποιητικό παράθυρο στο οποίο θα χρειαστεί να πατήσετε στο κουμπί Ναι (Yes) για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια απεγκατάστασης.

Αφού πατήσετε ΟΚ, θα αρχίσει η διαδικασία απεγκατάστασης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, ακόμα και αν δε σας ζητηθεί από τα Windows, για να γίνει πλήρης απεγκατάσταση του Internet Explorer από τον υπολογιστή σας.

Αυτό ήταν!

Φυσικά, αν θελήσετε στο μέλλον να εγκαταστήσετε τον Internet Explorer ξανά, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που διαβάσατε παραπάνω ή κατεβάστε το αρχείο εγκατάστασης από την επίσημη ιστοσελίδα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*