Πώς να αποκρύψετε τα εικονίδια του πίνακα ελέγχου της nVidia

Ορισμένες φορές ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα στον υπολογιστή φαίνεται να γίνονται ενοχλητικά για αρκετούς, όπως συνέβη με ένα φίλο του site, τον Γιώργο, που επικοινώνησε μαζί μου και ρώτησε πώς μπορεί να αποκρύψει τα εικονίδια του πίνακα ελέγχου της nVidia (κάρτας γραφικών) από τη γραμμή εργασιών και από το μενού επιλογών της επιφάνειας εργασίας.

Όπως θα δείτε η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και όπως σωστά παρατήρησε στην απάντηση του ο Γιώργος, μερικές φορές “δε γνωρίζεις που να ψάξεις”.

Πατήστε, λοιπόν, δεξί κλικ στην Επιφάνεια εργασίας (Desktop) και κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου NVIDIA για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων μεταφερθείτε στην κατηγορία Επιφάνεια Εργασίας του μενού επιλογών και ξε-τικάρετε τις επιλογές Προσθήκη μενού Περιεχόμενο επιφάνειας Εργασίας και Εμφάνιση εικονιδίου ειδοποίησης στη γραμμή εφαρμογών.

Έτσι, δε θα εμφανίζεται πλέον στη γραμμή εργασιών το γνωστό πράσινο λογότυπο της nVidia όπως και στο μενού της επιφάνειας εργασίας που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Φυσικά, αν το μετανιώσατε και θέλετε να εμφανίσετε ξανά ένα ή και τα δύο εικονίδια ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που διαβάσατε προηγουμένως.

Για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών μεταβείτε στην κατηγορία Εμφάνιση και Εξατομίκευση (Appearance and Personalize) του πίνακα ελέγχου των Windows 7 ή πληκτρολογήστε nvidia στο πεδίο αναζήτησης του μενού Έναρξη (Start Menu) και κάντε κλικ στην επιλογή που θα εμφανιστεί.

Αυτό ήταν! Εύκολο έτσι;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*