Πώς να αφαιρέσετε το βελάκι από τα εικονίδια των συντομεύσεων

Με αφορμή ενός e-mail που έλαβα από αναγνώστη του Techster.gr, θα δούμε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το βελάκι που εμφανίζεται στα εικονίδια συντομεύσεων της Επιφάνειας Εργασίας. Το θέμα είναι καθαρά αισθητικό και εμφάνισης, χωρίς να χάνετε κάποια λειτουργία αφαιρώντας το.

Αν δε καταλάβατε ακριβώς ποια θα είναι η διαφορά στα εικονίδια, δείτε τις αλλαγές στο πριν και το μετά στις παρακάτω εικόνες.

Πριν

Μετά

Αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τα διάφορα προγράμματα που πραγματοποιούν τέτοιου είδους αλλαγές, και πόσο μάλλον μέσω της registry, παρ’ όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία δωρεάν εφαρμογή, με το όνομα Vista Shortcut Overlay Remover. Όπως καταλαβαίνετε και από την ονομασία, το πρόγραμμα δημιουργήθηκε μόνο για το συγκεκριμένο σκοπό για τα Windows Vista και ήταν διαθέσιμο από τη σελίδα Frameworkx.com η οποία σταμάτησε να λειτουργεί πριν αρκετό καιρό. Ωστόσο, δουλεύει εξίσου καλά και στα Windows 7.

Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει χειρωνακτικά μέσα από τη registry των Windows, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθούμε προς αυτή την κατεύθυνση προς το παρόν.

Λόγω του ότι η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη πλέον από την επίσημη ιστοσελίδα, μπορείτε να την κατεβάσετε απευθείας από εδώ πατώντας έναν από τους δύο συνδέσμους ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού σας.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη 32-bit έκδοση (x86) του Vista Shortcut Overlay Remover.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη 64-bit έκδοση (x64) του Vista Shortcut Overlay Remover.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, ανοίξτε την πατώντας διπλό κλικ στο εικονίδιο. Θα χρειαστείτε δικαιώματα Διαχειριστή, αφού θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο σύστημα σας.

Όπως θα δείτε, έχετε 4 επιλογές εμφάνισης των εικονιδίων.

Τικάρετε την επιλογή No Arrow για να αφαιρέσετε το βελάκι από όλες τις συντομεύσεις της Επιφάνειας Εργασίας.

Επίσης, αν θέλετε να γίνεται αφαίρεση της λέξης Συντόμευση (Shortcut) στο τέλος του ονόματος κάθε νέας συντόμευσης που θα δημιουργηθεί τικάρετε την επιλογή Select here to remove “ – Shortcut “ extension when new shortcuts are created.

Αφού τελειώσετε, πατήστε στο κουμπί Apply για να αποθηκευτούν οι νέες ρυθμίσεις.

Για να γίνουν ορατές οι αλλαγές σας θα χρειαστεί να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά, όπως θα δείτε και στο μήνυμα που εμφανίζεται αμέσως μετά.

Αν θελήσετε στο μέλλον να εμφανίζονται τα βελάκια στα εικονίδια των συντομεύσεων, πολύ αμφιβάλλω για αυτό, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και επιλέξτε Arrow από τις διαθέσιμες επιλογές.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

8 Comments

 1. Ερώτηση: Υπάρχει η δυνατότητα να έχω μια συντόμευση που να βάζει σε λειτουργία δύο προγράμματα, αντί για ένα;

  • Ναι, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα αρχείο batch (.bat). Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάποια έτοιμη εφαρμογή για αυτή τη δουλειά. Γιατί όμως να το κάνεις αυτό;

   • Να. Σε περίπτωση που θέλω να ανοίξω το LiveUpdate του Norton και το Windows Update, να μην χρειάζεται να ανοίγω το κάθε ένα ξεχωριστά.
    Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει σε διάφορα προγράμματα που θέλω να τα ανοίγω μαζί (όταν αυτό γίνεται συχνά).

    Ευχαριστώ.

    • Στο Windows Update μπορείς να ρυθμίσεις κάθε πότε θα γίνεται έλεγχος για νέες ενημερώσεις και ανάλογα να επιλέξεις να σε ειδοποιεί ή να τις εγκαθιστά αυτόματα. Λογικά το ίδιο ισχύει για το Live Update του Norton (δεν το έχω χρησιμοποιήσει). Άρα, η διαδικασία γίνεται αυτόματα χωρίς να κάνεις έλεγχο χειρωνακτικά.

     Θα φροντίσω να γράψω ένα άρθρο σχετικά με τη δημιουργία των αρχείων batch, όταν γυρίσω στο σπίτι. 🙂

 2. Δεν είμαι σίγουρος άμα είναι εύκολο αυτό, αλλάμήπως υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο να μπορώ να ορίσω να τρέχει κάποιο παράθυρο (ή ακόμη και ένα αρχείο .bat) με την εκίνηση του Η/Υ ; Δηλαδή, εκεί που περιμένω το PC να ανοίξει, να περιμένω να δώ και κάποια παράθυρα να ανοίξουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*